BIO

*3x ORGANIC Jaja kurze z chowu ekologicznego "0" (1opak./10szt.) - BIO (cena 14,99 szt.)

Kod: 59061905318103

Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny. Klasa A - jaja różnej wielkości

Masa netto: 530g

Producent: Czachorowski

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0 - ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!

Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

Data minimalnej trwałości:
ok 21dni

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Żurek na Wielkanoc
Żurek na Wielkanoc

Żurek z ekologicznych dodatków jest sycącą potrawą wielkanocną, która szybko i smacznie zaspokoi nasz apetyt.

SKŁADNIKI:

  • butelka żurku Vitapol
  • biała kiełbasa 4-5 szt.
  • liści laurowych
  • 6-8 ziarnek ziela angielskiego
  • 6-8 ziarnek pieprzu czarnego
  • 150 g śmietany 18% bio Organic Farma Zdrowia
  • 2-3 duże ząbki czosnku majeranek
  • 2-3 szt. ziemniaków
  • 2- 3 łyżki chrzanu do zupy Vitapol
  • jajka ekologiczne

PRZYGOTOWANIE:

  1. Białą kiełbasę zalej wodą i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz.
  2. Pod przykryciem gotuj około 20-30 min.
  3. Ugotowaną kiełbasę wyjmij.
  4. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru i gotuj tak, by się nie rozgotowały i zachowały kształt kostki (sprawdzać widelcem).
  5. Nie trać czasu. Obrany czosnek przepuść przez praskę, a śmietanę ¾ pudełka 200 g lekko rozprowadź z niewielką ilością zimnej wody.
  6. Do wywaru wlej bardzo dokładnie wybełtany żur, tak by osad na dnie butelki wymieszał się z całą jej zawartością. Zagotuj.
  7. Następnie dodaj roztarty czosnek i śmietanę ciągle mieszając, zagotuj. Na koniec dodaj 2-3 łyżeczki chrzanu oraz ugotowane na twardo jajka ekologiczne.