*3x ORGANIC Jaja kurze z chowu ekologicznego "0" (1opak./10szt.) - BIO (cena 14,99 szt.)
Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny. Klasa A - jaja różnej wielkości
Masa netto: 530g
Producent: Czachorowski
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0 - ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych
Data minimalnej trwałości: ok 21dni
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Żurek z ekologicznych dodatków jest sycącą potrawą wielkanocną, która szybko i smacznie zaspokoi nasz apetyt.
SKŁADNIKI:
- butelka żurku Vitapol
- biała kiełbasa 4-5 szt.
- liści laurowych
- 6-8 ziarnek ziela angielskiego
- 6-8 ziarnek pieprzu czarnego
- 150 g śmietany 18% bio Organic Farma Zdrowia
- 2-3 duże ząbki czosnku majeranek
- 2-3 szt. ziemniaków
- 2- 3 łyżki chrzanu do zupy Vitapol
- jajka ekologiczne
PRZYGOTOWANIE:
- Białą kiełbasę zalej wodą i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz.
- Pod przykryciem gotuj około 20-30 min.
- Ugotowaną kiełbasę wyjmij.
- Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru i gotuj tak, by się nie rozgotowały i zachowały kształt kostki (sprawdzać widelcem).
- Nie trać czasu. Obrany czosnek przepuść przez praskę, a śmietanę ¾ pudełka 200 g lekko rozprowadź z niewielką ilością zimnej wody.
- Do wywaru wlej bardzo dokładnie wybełtany żur, tak by osad na dnie butelki wymieszał się z całą jej zawartością. Zagotuj.
- Następnie dodaj roztarty czosnek i śmietanę ciągle mieszając, zagotuj. Na koniec dodaj 2-3 łyżeczki chrzanu oraz ugotowane na twardo jajka ekologiczne.