SKŁADNIKI
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone algi morskie dulse zapewniają posiłkom duża ilość cennych wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min.
Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 5 minut.
Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 855 kcal / 204 kJ;
Tłuszcz: 0,30 g;
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,10 g;
Węglowodany: 15 g;
W tym cukry: 0 g;
Błonnik: 22,9 g;
Sód: 2,4 g
Błonnik; 28 g;
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Kraj producenta i pochodzenia składników: Hiszpania.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |