WEGETARIAŃSKI BIO

PORTO MUINOS Wodorosty Wakame (25g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8437001476268
    Producent: PORTO MUINOS
  • Suszone algi morskie wyprodukowane metodą ekologiczną.

    Źródło białka, witamin i minerałów.

    Doskonały dodatek do sałatek, ryżu, gulaszów.

    Masa netto: 25g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    Algi moczyć w wodzie z odrobiną soli przez ok.10 minut. Produkt zyska objętość dziesięciokrotnie większą niż w formie suszonej.
    Gotowanie: Gotować przez 15-20 minut.

    ZASTOSOWANIE W KUCHNI:

    Doskonały dressing do sałatek.
    Pieczone algi po zmieleniu w moździerzu użyte mogą być jako przyprawa do dań.
    Gotowane stanowią urozmaicenie zup, kremów, krokietów, placków, jajecznicy, ryżu i duszonych warzyw.

    Przepis

    Zupa miso
    Zupa miso

    SKŁADNIKI:

    • 2 szklanki wody
    • suszone wakame
    • 1 łyżka miso
    • 1 marchew
    • 1 cebula
    • miękkie tofu
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

     

    DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.