BIO

PORTO MUINOS Wodorosty Wakame (25g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8437001476268
Producent: PORTO MUINOS

Suszone algi morskie wyprodukowane metodą ekologiczną.

Źródło białka, witamin i minerałów.

Doskonały dodatek do sałatek, ryżu, gulaszów.

Masa netto: 25g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Algi moczyć w wodzie z odrobiną soli przez ok.10 minut. Produkt zyska objętość dziesięciokrotnie większą niż w formie suszonej.
Gotowanie: Gotować przez 15-20 minut.

ZASTOSOWANIE W KUCHNI:

Doskonały dressing do sałatek.
Pieczone algi po zmieleniu w moździerzu użyte mogą być jako przyprawa do dań.
Gotowane stanowią urozmaicenie zup, kremów, krokietów, placków, jajecznicy, ryżu i duszonych warzyw.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Zupa miso
Zupa miso

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki wody
  • suszone wakame
  • 1 łyżka miso
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • miękkie tofu
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

 

DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA

 

PRZYGOTOWANIE:

Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.