Anyż BIO
Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.
Anyż BIO
Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Przepis
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE
Buraki szorujemy, kroimy w kawałki (nie musimy ich obierać). Wkładamy do garnka ceramicznego albo z kamionki. Dorzucamy przyprawy, pokrojone jabłko, śliwki, czosnek, chleb, zalewamy wodą, przykrywamy nie za szczelnie pokrywką i czekamy kilka dni. Po 3-4 dniach wyrzucamy skórkę i usuwamy biały nalot. Czekamy kolejne 2 dni. Po ok. 5 dniach zakwas jest gotowy. Przecedzamy go, wyławiamy przyprawy, które dokładamy do barszczu, solimy, pieprzymy, podgrzewamy, dodajemy łyżkę masła i barszcz gotowy!
Zamów teraz! Twoje zamówienie zrealizujemy jeszcze DZIŚ! Sprawdź szczegóły
Jeśli złożysz zamówienie teraz, Twoje zamówienie zrealizujemy:
jutro jutro