BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

Barszcz wegetariański BIO 500 ml

  • (2 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5905933486875
    Producent: BIOFOOD
  • Barszcz czerwony z ekologicznych buraków to doskonałe gotowe danie. Aromatyczny barszcz czerwony o tradycyjnym, głębokim smaku i klarownej barwie - to połączenie soku z kiszonego ekologicznego buraka oraz soku z kiszonego ekologicznego selera. Całość została przyprawiona dla podkreślenia smaku: liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem, czosnkiem i cukrem trzcinowym. Barszcz jest gotowy do spożycia - wystarczy go podgrzać. Można do niego dodać uszka z grzybami lub wypić jako rozgrzewający dodatek do dowolnego dania.

    Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERów ekologicznych. SKŁADNIKI: Sok z ekologicznych buraków kiszonych 70%, sok z ekologicznych SELERów kiszonych 30%, przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek.

    Barszcz czerwony 100% ekologiczny, kiszony

    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i selerów ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    Objętość netto: 500ml

    Producent: BioFood

    Składniki: sok z buraków kiszonych* (70%), sok z selerów kiszonych* (25%), cukier trzcinowy* (3%), ekologiczne przyprawy (1%): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*), sól kłodawska 1%
    (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Barszcz NFC - tłoczony, nie z koncentratu

    Wartość odżywcza w 100 g

    Wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal

    Tłuszcz: < 0,5 g

     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,01 g

    Węglowodany: 5,1 g

      -w tym cukry: 3,0 g

    Białko: 0,5 g

    Sól: 1,3 g

    Alergeny: seler

    Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej  iż 48 godzin.

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: NIE

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 

     

    Przepis

    Wielkanocny barszcz czerwony
    Wielkanocny barszcz czerwony

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Składniki:

    • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
    • 4-6 buraków
    • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
    • chrzan
    • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
    • opcjonalnie: śmietana

    Przygotowanie:

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food