BIO FOOD Barszcz wegetariański BIO 500 ml
Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERów ekologicznych. SKŁADNIKI: Sok z ekologicznych buraków kiszonych 70%, sok z ekologicznych SELERów kiszonych 30%, przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek.
Barszcz czerwony 100% ekologiczny, kiszony
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i selerów ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
Objętość netto: 500ml
Producent: BioFood
Składniki: sok z buraków kiszonych* (70%), sok z selerów kiszonych* (25%), cukier trzcinowy* (3%), ekologiczne przyprawy (1%): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*), sól kłodawska 1%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Barszcz NFC - tłoczony, nie z koncentratu
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 5,1 g
-w tym cukry: 3,0 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g
Alergeny: seler
Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej iż 48 godzin.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Składniki:
- 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
- 4-6 buraków
- 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
- chrzan
- ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
- opcjonalnie: śmietana
Przygotowanie:
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food