*BEYOND MEAT Beyond Burger Chicken Style (180g)

Kod: 1230000147118
Producent: BEYOND MEAT
Beyond Chicken® Burger zawiera o 15g białka na 100g produktu. Chicken Burger jest łatwy do przyrządzenia - wstępnie ugotowany i obtoczony w panierce - wystarczy tylko podgrzać na patelni, grillu lub we frytkownicy. >>> Podobnie jak wszystkie produkty Beyond Chicken® Burger jest wykonany z prostych, roślinnych składników bez GMO, bez cholesterolu i bez dodanych antybiotyków lub hormonów. Białko Beyond Chicken® Burger pochodzi z glutenu pszennego i bobiku, bogatej w składniki odżywcze rośliny strączkowej.

Masa netto: 180g

Producent: BEYOND MEAT

Pochodzenie: Stany Zjednoczone

Składniki: woda, mąka PSZENNA, gluten PSZENNY (10%), białko z bobika (6%), aromat, modyfikowana skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, stabilizator (metyloceluloza, celuloza), skrobia grochowa, olej kokosowy, barwnik (węglan wapnia), sól, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, ekstrakt drożdżowy, czosnek w proszku, cebula w proszku, białko grochu*, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), olej słonecznikowy, przyprawy, zioła, drożdże suszone, cukier

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kcal/kJ): 257/1073
Węglowodany (g): 18,0
- w tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 13,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,8
Cholesterol (g): 0
Białko (g): 15,0
Sól (g): 1,1
4

Alergeny: pszenica

Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości SOI

Warunki przechowywania: Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie. Rozmrożony produkt przechowywać w lodówce do 16 dni, w temp. 0 - 4 °C.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: NIE
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Bez GMO: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Beyond Burger Chicken Style z groszkiem i guacamole
Beyond Burger Chicken Style z groszkiem i guacamole

Do burgera:

  • Do podania 2 bułki brioche podpieczone
  • 2 Beyond Burger w stylu kurczaka
  • Posiekana sałata
  • 1 pokrojona czerwona cebula
  • Sos Jalapeno lub Tabasco (opcjonalnie)

Na guacamole z groszku:

  • 100 gramów mrożonego groszku
  • Mała cebula posiekana
  • Garść posiekanej kolendry
  • ¼ łyżeczki kminku
  • 2 łyżki (wegańskiego) jogurtu greckiego
  • Wyciśnij wapno Drobna sól morska i pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekaj czerwoną cebulę, sałatę, cebulę i kolendrę i podsmaż bułki burgerowe.

2. Guacamole z groszku: zblanszuj groszek i dodaj go wraz z resztą składników do robota kuchennego. Ubijaj, aż się zmiksuje.

3. Ugotuj burgery w stylu kurczaka: postaw patelnię na kuchence, rozgrzej ją na średnim ogniu i wlej na nią niewielką ilość oliwy z oliwek. Smaż burgery z obu stron na złoty kolor, łącznie przez co najmniej 7 minut.

4. Złóż burgery: na spód każdej bułki połóż trochę sałaty. Na wierzchu ułóż burgery w stylu kurczaka, dodaj porcję guacamole i kilka plasterków czerwonego połączenia. Podawaj z tabasco i papryczkami jalapenos z boku, aby uzyskać dodatkowe ciepło.