*BEYOND MEAT Beyond Burger Chicken Style (180g)
Masa netto: 180g
Producent: BEYOND MEAT
Pochodzenie: Stany Zjednoczone
Składniki: woda, mąka PSZENNA, gluten PSZENNY (10%), białko z bobika (6%), aromat, modyfikowana skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, stabilizator (metyloceluloza, celuloza), skrobia grochowa, olej kokosowy, barwnik (węglan wapnia), sól, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, ekstrakt drożdżowy, czosnek w proszku, cebula w proszku, białko grochu*, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), olej słonecznikowy, przyprawy, zioła, drożdże suszone, cukier
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kcal/kJ): 257/1073
Węglowodany (g): 18,0
- w tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 13,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,8
Cholesterol (g): 0
Białko (g): 15,0
Sól (g): 1,14
Alergeny: pszenica
Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości SOI
Warunki przechowywania: Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie. Rozmrożony produkt przechowywać w lodówce do 16 dni, w temp. 0 - 4 °C.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: NIE
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Bez GMO: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Do burgera:
- Do podania 2 bułki brioche podpieczone
- 2 Beyond Burger w stylu kurczaka
- Posiekana sałata
- 1 pokrojona czerwona cebula
- Sos Jalapeno lub Tabasco (opcjonalnie)
Na guacamole z groszku:
- 100 gramów mrożonego groszku
- Mała cebula posiekana
- Garść posiekanej kolendry
- ¼ łyżeczki kminku
- 2 łyżki (wegańskiego) jogurtu greckiego
- Wyciśnij wapno Drobna sól morska i pieprz
Przygotowanie:
1. Posiekaj czerwoną cebulę, sałatę, cebulę i kolendrę i podsmaż bułki burgerowe.
2. Guacamole z groszku: zblanszuj groszek i dodaj go wraz z resztą składników do robota kuchennego. Ubijaj, aż się zmiksuje.
3. Ugotuj burgery w stylu kurczaka: postaw patelnię na kuchence, rozgrzej ją na średnim ogniu i wlej na nią niewielką ilość oliwy z oliwek. Smaż burgery z obu stron na złoty kolor, łącznie przez co najmniej 7 minut.
4. Złóż burgery: na spód każdej bułki połóż trochę sałaty. Na wierzchu ułóż burgery w stylu kurczaka, dodaj porcję guacamole i kilka plasterków czerwonego połączenia. Podawaj z tabasco i papryczkami jalapenos z boku, aby uzyskać dodatkowe ciepło.