Beyond Burger Chicken Style z groszkiem i guacamole

Beyond Burger Chicken Style z groszkiem i guacamole

2

Do burgera:

  • Do podania 2 bułki brioche podpieczone
  • 2 Beyond Burger w stylu kurczaka
  • Posiekana sałata
  • 1 pokrojona czerwona cebula
  • Sos Jalapeno lub Tabasco (opcjonalnie)

Na guacamole z groszku:

  • 100 gramów mrożonego groszku
  • Mała cebula posiekana
  • Garść posiekanej kolendry
  • ¼ łyżeczki kminku
  • 2 łyżki (wegańskiego) jogurtu greckiego
  • Wyciśnij wapno Drobna sól morska i pieprz

Przygotowanie:

1. Posiekaj czerwoną cebulę, sałatę, cebulę i kolendrę i podsmaż bułki burgerowe.

2. Guacamole z groszku: zblanszuj groszek i dodaj go wraz z resztą składników do robota kuchennego. Ubijaj, aż się zmiksuje.

3. Ugotuj burgery w stylu kurczaka: postaw patelnię na kuchence, rozgrzej ją na średnim ogniu i wlej na nią niewielką ilość oliwy z oliwek. Smaż burgery z obu stron na złoty kolor, łącznie przez co najmniej 7 minut.

4. Złóż burgery: na spód każdej bułki połóż trochę sałaty. Na wierzchu ułóż burgery w stylu kurczaka, dodaj porcję guacamole i kilka plasterków czerwonego połączenia. Podawaj z tabasco i papryczkami jalapenos z boku, aby uzyskać dodatkowe ciepło.

Podobne artykuły