Beyond Burger Chicken Style z groszkiem i guacamole
11-09-2023
Do burgera:
- Do podania 2 bułki brioche podpieczone
- 2 Beyond Burger w stylu kurczaka
- Posiekana sałata
- 1 pokrojona czerwona cebula
- Sos Jalapeno lub Tabasco (opcjonalnie)
Na guacamole z groszku:
- 100 gramów mrożonego groszku
- Mała cebula posiekana
- Garść posiekanej kolendry
- ¼ łyżeczki kminku
- 2 łyżki (wegańskiego) jogurtu greckiego
- Wyciśnij wapno Drobna sól morska i pieprz
Przygotowanie:
1. Posiekaj czerwoną cebulę, sałatę, cebulę i kolendrę i podsmaż bułki burgerowe.
2. Guacamole z groszku: zblanszuj groszek i dodaj go wraz z resztą składników do robota kuchennego. Ubijaj, aż się zmiksuje.
3. Ugotuj burgery w stylu kurczaka: postaw patelnię na kuchence, rozgrzej ją na średnim ogniu i wlej na nią niewielką ilość oliwy z oliwek. Smaż burgery z obu stron na złoty kolor, łącznie przez co najmniej 7 minut.
4. Złóż burgery: na spód każdej bułki połóż trochę sałaty. Na wierzchu ułóż burgery w stylu kurczaka, dodaj porcję guacamole i kilka plasterków czerwonego połączenia. Podawaj z tabasco i papryczkami jalapenos z boku, aby uzyskać dodatkowe ciepło.
Podobne artykuły