*BEYOND MEAT Beyond Burger ® 226g (2x113g) (v)

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1230000068109
  • Producent: BEYOND MEAT
  • Dostępność: Jest Jest  (94 szt.)
  • szt.
  • 29,99 zł 25,99 zł
  • cena produktu z VAT

Dodaj do mojej listy
BEZGLUTENOWE
BEZ LAKTOZY
WEGETARIAŃSKI

Beyond Burger®

PIERWSZY NA ŚWIECIE ROŚLINNY BURGER, KTÓRY WYGLĄDA, SMAKUJE I JEST PRZYGOTOWYWANY JAK WOŁOWINA

Beyond Burger to burger o soczystym, mięsistym smaku tradycyjnego wołowego burgera, ale ze wszystkimi zaletami białka roślinnego. Beyond Burger zawiera 19g białka roślinnego, a zatem więcej niż zwykły burger wołowy. Dodatkowo nie zawiera GMO, soi ani glutenu.

Beyond Burger jest wykonany ze składników pochodzenia roślinnego. Źródłem białka jest groch. Śladowe ilości buraków nadają burgerowi mięsistej czerwieni. Olej kokosowy i skrobia ziemniaczana zapewniają apetyczną soczystość i mięsistość. Efektem tego jest oryginalny w smaku pyszny burger wytwarzany z roślin bez udziału składników pochodzenia odzwierzęcego.

 

Masa netto: 226g

Producent: BEYOND MEAT

Pochodzenie: Stany Zjednoczone

Składniki: woda, białka grochu (16%), olej rzepakowy, olej kokosowy, białko ryżowe, aromat,  stabilizatory (metyloceluloza), skrobia ziemniaczana, ekstrakt z jabłka, barwnik (czerweń buraczana), maltodekstryna, ekstrakt z granatu, sól, chlorek potasu, koncentrat soku cytrynowego, ocet kukurydziany, marchewka w proszku, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1107/266
  • Białko (g): 2,6
  • Węglowodany (g): 5,3
  • W tym cukry (g): 0
  • Tłuszcz (g): 19,0
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 4,4
  • Sól (g): 1,1
  • Błonnik (g): 18

Warunki przechowywania: Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie. Rozmrożony produkt przechowywać w lodówce do 10 dni, w temp. 0 - 4 °C.

Spożyć w przeciągu 3 dni od otwarcia

 

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez soi: TAK

Bez glutenu: TAK

Bez GMO: TAK

Bez drożdży: NIE

BEYOND ELOTE BURGER:

 

Składniki:

  • 1 opakowanie Beyond Burger®
  • 1 awokado
  • Sałata masłowa
  • Bułeczki na bazie roślin
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2 łyżki wegańskiego majonezu
  • 2 łyżki wegańskiej śmietany
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ½ limonka, skórka i sok
  • 2 łyżeczki chili w proszku
  • ¼ szklanki drobno posiekanej kolendry
  • Sól
  • Vermezan ze słonecznika

 

Przyśpiesz swoje zakupu!!!

Dodaj do koszyka wszystkie produkty z przepisu->

 

Przygotowanie BEYOND ELOTE BURGER dla dwóch osób:

Grilluj kukurydzę, aż wszystkie strony się przypalą. Wytnij zgrillowane ziarna kukurydzy z kolby.

W małej misce wymieszaj razem majonez, śmietanę, oliwę z oliwek, skórkę i sok z limonki, chili w proszku, kolendrę i parmezan.

Dodaj ziarna kukurydzy i wymieszaj, obficie doprawiając solą. (Mexican Street)

Grilluj Beyond Burger® na lekko natłuszczonym, podgrzewanym grillu gazowym. Grilluj na średnim ogniu przez 3 minuty z jednej strony. Odwróć i grilluj przez kolejne 3-4 minuty.

U dołu bułkę ułóż liść sałaty, a następnie Beyond Burger, pokrojone w plasterki awokado i mieszankę kukurydzy Mexican Street.

Umieść górną bułkę, Gotowe!