*BEYOND MEAT Beyond sausage kiełbaski (200g)

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 8715331032171
Producent: BEYOND MEAT
BEYOND MEAT Beyond kiełbaski  Kiełbaski na bazie roślin o wyjątkowym mięsnym smaku. Doskonałe na grilla, na patelnię - niezależnie czy podane na ciepło, czy na zimno będą smakować wyśmienicie zarówno wegeterianom, jak i miłośnikom mięsa. Kiełbaski Beyond Meat zawierają aż 17g białka roślinnego. Pozbawione są natomiast GMO, soi i glutenu.   Kiełbaski Beyond Meat wykonano ze składników pochodzenia roślinnego. Źródłem białka jest groch oraz bób. Śladowe ilości buraków nadają im lekko mięsistej czerwieni. Olej kokosowy i skrobia ziemniaczana zapewniają apetyczną soczystość i mięsistość. Efektem tego są oryginalne w smaku pyszne kiełbaski wytwarzane z roślin bez udziału składników pochodzenia odzwierzęcego.

Beyond kiełbaski

Masa netto: 200g

Producent: BEYOND MEAT

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Składniki: woda, białka grochu (16%), olej kokosowy, olej słonecznikowy, białko ryżowe, białko z bobika, aromat, skrobia ziemniaczana, sól, koncentrat z owoców i roślin (burak czerwony, marchew, papryka), błonnik jabłkowy, aromat cytrusowy, stabilizatory (metyloceluloza, alganian wapnia).

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 990 kJ/ 238 kcal
  • Białko (g): 17
  • Węglowodany (g): 5
  • - w tym cukry (g): 0
  • Tłuszcz (g): 16
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 7
  • Sól (g): 1,35

Warunki przechowywania: Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie. Rozmrożony produkt przechowywać w lodówce do 10 dni, w temp. 0 - 4 °C.

Spożyć w przeciągu 3 dni od otwarcia

 

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Produkt koszerny: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez soi w składnikach: TAK

Bez GMO: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie
KM

Jakbym nie wiedział że to nie jest mięso, to naprawdę bym się nabrał. Niewiarygodne!

Przepis

Beyond and mash z przepisu Lukaku
Beyond and mash z przepisu Lukaku

To danie to wegański strzał w dziesiątkę...

Składniki:

MASH

  • 400g odsączonej białej fasolki
  • 30 ml oliwy z oliwek extra vergine
  • 2 małe ząbki czosnku grubo posiekane
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 opakowania Beyond Kiełbasa
  • 600 g brukselki plus posiekane/pokrojone w plastry brukselki
  • 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

GROSZEK

  • 200 g mrożonego groszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 łyżeczka posiekanej mięty
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

SOS

  • Bezalkoholowy stout o pojemności 330 ml
  • 2 cebule drobno pokrojone
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżka mąki 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cukru demerara
  • 500 ml bulionu warzywnego

Przygotowanie:

Wlej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do małego rondla, po podgrzaniu dodaj czosnek, tymianek i rozmaryn. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, aż czosnek będzie złoty. Zdejmij z ognia, usuń łodygi z ziół i odłóż na bok.

W blenderze zmiksuj fasolę na gładką masę. Połącz razem olej z czosnkiem i ziołami dodaj 1 łyżeczkę soli. Zmiksuj wszystko razem w blenderze na jednolitą masę. Odłożyć na bok.

W dużym rondlu na małym ogniu dodaj drobno pokrojoną cebulę razem z oliwą z oliwek, pozwól jej dusić przez 10 min, następnie dodaj przesianą mąkę, mieszając, aby uniknąć grudek, gotuj przez 2”. Na koniec dodaj stouta i zwiększ moc podgrzewaj na średnim ogniu przez 5”, aby się zredukował.

Dodaj bulion, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 5” na małym ogniu, aż uzyskasz kremową konsystencję, na koniec dodaj syrop klonowy i cukier demerara, to dlatego, że stouty (nawet bezalkoholowe) są dość gorzkie, gotuj przez kolejne 5 ” i zdjąć z ognia.

Na dużej patelni na małym ogniu dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, po rozgrzaniu dodać brukselkę i 2 łyżeczki pieprzu, smażyć przez 15” do uzyskania lekko złotego koloru, na koniec dodać kiełbasy Beyond na tę samą patelnię i smaż je ze wszystkich stron przez około 10 cali, aż będą równomiernie usmażone. W średnim rondlu dodaj zamrożony groszek na małym ogniu z zamkniętą pokrywką, delikatnie rozmrażaj przez 5 cali. , Na koniec posyp posiekanymi ziołami, gotuj przez kolejne 2-3 minuty, odłóż na bok.

Delikatnie podgrzej w nim mash na małym ogniu przez kilka minut. Aby podać, rozłóż puree na talerzu, dodaj kiełbaski Beyond i brukselkę, zakończ danie bezalkoholowym sosem stoutowo-cebulowym, posyp szczypiorkiem i porcją groszku.

Romelu Lukaku Beyond Meat

Zawodowy piłkarz Romelu Lukaku

to następna generacja profesjonalnych sportowców, którzy decydują się na włączenie do swojej diety większej ilości białka pochodzenia roślinnego i wywierają pozytywny wpływ na planetę. „Odkryłem, że jedzenie może całkowicie zmienić moje wyniki treningowe i sposób myślenia… odkąd zmieniłem swoje nawyki żywieniowe, zauważyłem ogromną różnicę. Z biegiem czasu naprawdę zrozumiałem, w jaki sposób spożywanie większej ilości pokarmów roślinnych, takich jak Beyond Meat, może bezproblemowo wpasować się w moją rutynę”. Oto absolutny hit roku na bazie roślin!

odtwórz