BEZGLUTENOWE

*BARTLOWIZNA Boczek bezglutenowy wędzony (100g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 282294???????
    Producent: BARTLOWIZNA
  • Wyjątkowo chudy, marynowany w zalewie naturalnej z przyprawami. Tradycyjny wyrób ręczny wędzony wyłącznie drewnem olchowo-bukowym. >>> Produkt bezglutenowy

    UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

    >>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
    Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.

    Producent: BARTLOWIZNA

    Kraj producenta: Polska

    Składniki: mięso wieprzowe - boczek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, substancja konserwująca - E250

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 612kJ/ 146kcal
    Białko (g): 22
    Węglowodany (g): 1,6
     - w tym cukry (g): 0,5
    Tłuszcz (g): 6,2
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,4
    Sól (g): 1,9

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

     

    Produkt bezglutenowy: TAK pod warunkiem zakupu całego opakowania zapakowanego w wakum przez producenta

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: NIE 

    Produkt wegański: NIE

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: NIE

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 

     

    Przepis

    Wielkanocny barszcz czerwony
    Wielkanocny barszcz czerwony

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Składniki:

    • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
    • 4-6 buraków
    • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
    • chrzan
    • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
    • opcjonalnie: śmietana

    Przygotowanie:

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food