




*BARTLOWIZNA Boczek bezglutenowy wędzony (100g)
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
>>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.
Producent: BARTLOWIZNA
Kraj producenta: Polska
Składniki: mięso wieprzowe - boczek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, substancja konserwująca - E250
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 612kJ/ 146kcal
Białko (g): 22
Węglowodany (g): 1,6
- w tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 6,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,4
Sól (g): 1,9
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt bezglutenowy: TAK pod warunkiem zakupu całego opakowania zapakowanego w wakum przez producenta
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Składniki:
- 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
- 4-6 buraków
- 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
- chrzan
- ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
- opcjonalnie: śmietana
Przygotowanie:
Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food