



Borówka amerykańska ekologiczne (125g) - BIO (I)
Borówka amerykańska - owoc do niedawna mało znany, uważany za elitarny, dziś staje się nieodłącznym elementem polskiego lata i na stałe wpisał się do kalendarza miłośników owoców. Przeciwutleniacze z borówki zwiększają naszą odporność i zapobiegają starzeniu się komórek naszego organizmu. Dostarczając nam niezbędne witaminy A, B, C i E oraz cynk, potas, sód, mangan i selen, borówki gwarantują nam sprawne funkcjonowanie na lata.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Przepis
SKŁADNIKI:
- 2 banany
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki kokosowej
- olej kokosowy do smażenia
- ulubione powidła
- syrop klonowy
- świeże owoce lub serek waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
Banany z jajkiem miksujemy blenderem na puszystą masę, dodajemy mąkę kokosową, wszystko ponownie miksujemy. Rozgrzewamy patelnię z rozsmarowanym na niej olejem kokosowym. Następnie przy pomocy kładziemy porcję ciasta na rozgrzanej patelni i smażymy na małym ogniu, z obu stron do zrumienienia. Usmażone placuszki odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy z ulubionymi powidłami (opcjonalnie: dosładzamy odrobiną miodu, syropu klonowego).