BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

BEZGLUTEN Chleb biały bezglutenowy (300g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5906720573501
    Producent: BEZGLUTEN
  • Chleb biały bezglutenowy
    Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera jajek, mleka oraz skrobi pszennej.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

    Masa netto: 300g

    Składniki: woda, mąka ryżowa, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia kukurydziana, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; drożdże, mąka kukurydziana, sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantaowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik roślinny, mąka słonecznikowa, aromat, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    Wartość energetyczna: 1008 kJ / 240 kcal
    Tłuszcz: 5,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Weglowodany: 42 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Błonnik: 6,4 g
    Białko: 1,9 g
    Sól: 0,88 g




     

    Przepis

    Domowy zakwas buraczany
    Domowy zakwas buraczany
    Zakwas buraczany z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • 2 kg buraków
    • liście laurowe
    • czosnek
    • ziele angielskie
    • goździki
    • cynamon
    • jałowiec
    • anyż
    • jabłko suszona
    • śliwka wędzona
    • 3 litry wody
    • skórka od chleba na prawdziwym zakwasie (niekoniecznie)

     

    PRZYGOTOWANIE

    Buraki szorujemy, kroimy w kawałki (nie musimy ich obierać). Wkładamy do garnka ceramicznego albo z kamionki. Dorzucamy przyprawy, pokrojone jabłko, śliwki, czosnek, chleb, zalewamy wodą, przykrywamy nie za szczelnie pokrywką i czekamy kilka dni. Po 3-4 dniach wyrzucamy skórkę i usuwamy biały nalot. Czekamy kolejne 2 dni. Po ok. 5 dniach zakwas jest gotowy. Przecedzamy go, wyławiamy przyprawy, które dokładamy do barszczu, solimy, pieprzymy, podgrzewamy, dodajemy łyżkę masła i barszcz gotowy!