CHLEB ESSEŃSKI ŻYTNI BIO
Ekologiczny chleb esseński żytni, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego żyta. 2-3 dniowe kiełki żyta są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C - 130°C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów.
Masa netto: 400 gram
Producent: TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Kraj pochodzenia: Holandia
SKŁADNIKI
skiełkowane żyto* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 973 kJ / 230 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 44,8 g
w tym cukry - 12,9 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 6,8 g
Sól - 0 g
Certyfikat BIO: TAK
WEGAŃSKI: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |