BIO

Dynia ekologiczna HOKKAIDO (ok 1,5kg) - BIO (I)

Kod: 280906???????

Dynia ekologiczna ma duże znaczenie w prawidłowym żywieniu, zwłaszcza zimą, nie tuczy, jest lekko strawna, może być dodawana do zup dla niemowląt. Bogate źródło prowitaminy A; działa zasadotwórczo, jest niskokaloryczna i lekko strawna. Reguluje pracę serca, wzmacnia kości.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania / Niemcy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis z produktem: Dynia ekologiczna HOKKAIDO (ok 1,5kg) - BIO (I)

Dynia pieczona z rozmarynem
Dynia pieczona z rozmarynem

Pachnąca ciepła dynia z rozmarynem. Upieczoną dynię można zabrać do szkoły lub do pracy jako przekąskę. Jest to też dobry dodatek jako przystawka do pieczonych mięs lub po zmiksowaniu jako pasta do jesiennych kanapek.

SKŁADNIKI:

1 dynia hokkaido (ok. 1kg)

1 łyżeczka rozkruszonego suszonego rozmarynu

3-4 łyżki oliwy

1 łyżeczka czosnku w proszku szczypta soli

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek, pokroić na trójkątne kawałki. W misce wymieszać przyprawy z oliwą i obtoczyć w nich kawałki dyni. Wyłożyć dynię na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać solą. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok 35-40 minut - do miękkości i zrumienienia dyni. Upieczoną dynię można zabrać do szkoły lub pracy jako przekąskę. Jest to też dobry dodatek jako przystawka do pieczonych mięs lub po zmiksowaniu jako pasta do jesiennych kanapek.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie