BIO

**FARAT Filet z indyka ekologicznego (700g) - BIO (dostępność: pon.-wt. oraz czw.-pt.) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 281873???????
Producent: FARAT

Zamów mięso z hodowli ekologicznej bez antybiotyków i przekonaj się, jak smaczne może być zdrowe jedzenie. ✓ Sklepy Organic Market oferują całe tuszki, podroby, udka, filety z indyka oraz porcje rosołowe.

Dostępność: poniedziałek - wtorek oraz czwartek - piątek

Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikacja BIO: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Składniki: Filet z indyka ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal; Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g; Węglowodany: 0,00 g; w tym cukry: 0,00 g; Białko: 19,20 g;

 

Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

 

Dostawa i płatność: Dostawy realizujemy 24-72h od złożenia zamówienia transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic kurierem na terenie całej Polski, zamówienia zapakowane w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowuje świeżość.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

Przepis

Pęczotto z indykiem
Pęczotto z indykiem

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 2 filety z piersi indyka
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • tymianek
  • kumin
  • pieprz do smaku
  • koperek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.