BIO

**FARAT Filet z indyka ekologicznego (700g) - BIO (dostępność: pon-śr) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 281873???????
    Producent: FARAT
  • Filet z ekologicznego indyka

    Producent: Farat/"Naturalny Drób, Polska.

    Masa netto: produkt wagowy

    Składniki: filet z indyka

    Wartość odżywcza w 100 g:

    • Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal;
    • Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g;
    • Węglowodany: 0,00 g;
    • w tym cukry: 0,00 g;
    • Białko: 19,20 g;

             Sól: 0,12 g

    Produkt zmiennowagowy. Cena naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.


    Dostępność: Poniedziałek - Środa

     

    Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.

    Przepis

    Pęczotto z indykiem
    Pęczotto z indykiem

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka kaszy pęczak
    • 2 filety z piersi indyka
    • 10 pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 por
    • 1 cukinia
    • 100 ml soku jabłkowego
    • 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
    • 2 łyżki masła klarowanego
    • tymianek
    • kumin
    • pieprz do smaku
    • koperek

     

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.