
**FARAT Filet z indyka ekologicznego (700g) - BIO (dostępność: pon.-wt. oraz czw.-pt.) (f)
Zamów mięso z hodowli ekologicznej bez antybiotyków i przekonaj się, jak smaczne może być zdrowe jedzenie. ✓ Sklepy Organic Market oferują całe tuszki, podroby, udka, filety z indyka oraz porcje rosołowe.
Dostępność: poniedziałek - wtorek oraz czwartek - piątek
Producent: Gospodarstwo Witold i Jadwiga Farat
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikacja BIO: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą Agro Bio Test.
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Składniki: Filet z indyka ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 352 kJ/84 kcal; Tłuszcz: 0,70 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g; Węglowodany: 0,00 g; w tym cukry: 0,00 g; Białko: 19,20 g;
Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Naturalny Drób.
Dostawa i płatność: Dostawy realizujemy 24-72h od złożenia zamówienia transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic kurierem na terenie całej Polski, zamówienia zapakowane w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowuje świeżość.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 filety z piersi indyka
- 10 pieczarek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 por
- 1 cukinia
- 100 ml soku jabłkowego
- 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
- 2 łyżki masła klarowanego
- tymianek
- kumin
- pieprz do smaku
- koperek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.