WEGETARIAŃSKI BIO

*IMPORT Imbir ekologiczny świeży [na wagę] (250g) - BIO (i) (f)

  • (3 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 280363???????
    Producent: IMPORT EKO-WITAL
  • Imbir świeży kłącze - EKO

    W gospodarstwach ekologicznych:
    - zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody
    - zwierzęta hodowane są w dobrych warunkach – jedzą tylko naturalne pożywienie i dużo przebywają na świeżym powietrzu. Bardzo często do hodowli używa się starych ras zwierząt
    - nie degraduje się gleby tylko utrzymuje się ją w dobrym stanie
    - nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin
    - zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze
    - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób

    Kraj pochodzenia: Peru

    Przepis

    Karp w płatkach migdałowych
    Karp w płatkach migdałowych

      Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

    SKŁADNIKI:

    • 1 kg karpia
    • sok z cytryn
    • masło klarowane
    • 200 g płatków migdałowych
    • 3 łyżki miodu
    • mały kawałek startego korzenia imbiru
    • sól morska

    PRZYGOTOWANIE:

    Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

    Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

    Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.