

Imbir ekologiczny świeży (250g) - BIO (I)
Imbir to roślina charakteryzująca się mocnym cytrynowym zapachem i ostrym, palącym smakiem. Szybko rozgrzewa i uodparnia organizm, warto więc go jeść zimą. Imbir jest jednym ze składników leków stosowanych na reumatyzm, alergię, a także choroby serca. Jest ważnym składnikiem proszku curry i wielu innych mieszanek.
Mamy zweryfikowanych dostawców i gwarantujemy, że oferowany przez nas imbir jest w 100% imbirem ekologicznego pochodzenia- tak samo jest w przypadku kurkumy :)
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Peru / Kostaryka
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
WK
|
Wiesław Klinkosz 04-03-2019
dobry, mocny, aromatyczny imbir |
WK
|
Wiesław Klinkosz 29-05-2018
Dobry imbir |
BS
|
Bogdan Szadowski 10-04-2018
Bardzo dobry imbir, soczysty i smaczny. |
Przepis
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.
SKŁADNIKI:
- 1 kg karpia
- sok z cytryn
- masło klarowane
- 200 g płatków migdałowych
- 3 łyżki miodu
- mały kawałek startego korzenia imbiru
- sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.