![*Kiełki rzodkiewki (50g) - BIO *Kiełki rzodkiewki (50g) - BIO](/media/products/87d3de05a7aaf1e1ed607a89d90ad767/images/thumbnail/gallery_kielki_rzodkiewki.jpg?lm=1663600064)
![BIO](/uploads/product_group/listek.png)
*Kiełki rzodkiewki (50g) - BIO
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka."
SKŁADNIKI:
• 4 jajka
• pęczek natki pietruszki
• 10 g sera parmezan
• 10 g pistacji
• 40 ml oliwy z oliwek
• ½ limonki
• przyprawy: sól, pieprz
• kiełki rzodkiewki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka z białek.
2. Przygotować pesto. Do blendera przełożyć umytą natkę pietruszki, dodać obrane pistacje i parmezan. Dorzucić ugotowane żółtka. Całość zalać oliwą i skropić sokiem z limonki. Blendować aż do uzyskania konsystencji pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy farsz przełożyć do rękawa cukierniczego (albo zwykłego worka, który należy zawiązać, a na jego końcu zrobić dziurkę) i wypełnić białka jajek.
WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 821 / B: 37,4 G / T: 71,3 G / W: 6,7 G / BP: 1,5 G