BIO

*DELIKATNA Kimchi tradycyjne (300ml) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 5907739367129

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. To żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, silnie wspierająca florę bakteryjną jelit. Dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury uchodzi za jedną z najzdrowszych potraw świata. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu.  Tradycyjne kimchi jest lekko pikantne.
Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań. 

Objętość netto: 300 ml

Producent: ZAKWASOWNIA

Dystrybutor: Zakwasownia

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (zawiera soję*),  sos sojowy*, sól

* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 72/ 17
Węglowodany (g): 0,7
 - w tym cukry (g): 0,7
Tłuszcz (g): 0,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Białko (g): 1,3
Sól (g): 0,8

Alergeny: soja

Certyfikat: Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich), PL-EKO-06 Rolnictwo UE/spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni Celsjusza, o przydatności do spożycia świadczy wklęsłe wieczko

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez dodatku cukru: Nie