*DELIKATNA Kimchi tradycyjne (300ml) - BIO (f)
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. To żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, silnie wspierająca florę bakteryjną jelit. Dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury uchodzi za jedną z najzdrowszych potraw świata. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu. Tradycyjne kimchi jest lekko pikantne.
Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań.
Objętość netto: 300 ml
Producent: ZAKWASOWNIA
Dystrybutor: Zakwasownia
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (zawiera soję*), sos sojowy*, sól
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 72/ 17
Węglowodany (g): 0,7
- w tym cukry (g): 0,7
Tłuszcz (g): 0,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Białko (g): 1,3
Sól (g): 0,8
Alergeny: soja
Certyfikat: Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich), PL-EKO-06 Rolnictwo UE/spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni Celsjusza, o przydatności do spożycia świadczy wklęsłe wieczko
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |