WEGETARIAŃSKI BIO

*IMPORT/EKO WITAL Koperek ekologiczny [pęczek] (1szt.) - BIO (i) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Świeży, ekologiczny, pachący latem koperek jest idealny do praktycznie każdego dania. Można nim doprawiać zupy, dania obiadowe, sałatki, sosy, dipy. Klasycznie zawsze pasuje do ziemiaków, czy też do dipu czosnkowego oraz sosu śmietanowo pieczarkowego. Warto miec w zamrażarce pudełko z posiekanym koperkiem w zapasie. Mrożenie idealnie konserwuje nam dobroczynne właściwości i aromat koperku. Aby zamrożony koperek był niezbrylony i sypki, nalezy pamiętać, żeby siekać i mrozić suchy koperek. Tak samo pojemnik lub torebka używana do tego procesu powinny być wolne od kropli wody.

    Producent: EKO WITAL

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: koperek ekologiczny

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 138 kJ/ 33 kcal
    Węglowodany (g): 2,8
    Tłuszcz (g): 0,4
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
    Błonnik (g): 3,3
    Białko (g): 2,8
    Sól (g): 0

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: TAK

     

    Przepis

    Jajka marynowane po koreańsku z kimchi
    Jajka marynowane po koreańsku z kimchi

    Składniki:

    ● 4 jajka

    ● 100 ml jasnego sosu sojowego

    ● 20 ml wody

    ● 1 łyżka octu ryżowego

    ● 2 łyżki octu spirytusowego

    ● 1 łyżka soli

    ● 1 łyżka miodu

    ● 1 czerwona papryczka chili

    ● 1 zielona papryczka chili

    ● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

    ● 70 g Old Friends Kimchi

    ● koperek, natka pietruszki do przybrania

    Przygotowanie:

    Zagotowujemy wodę z solą i octem spirytusowym. Do gotującej się wody wkładamy ostrożnie jajka, gotujemy przez 8-9 minut. Po tym czasie przekładamy do lodowatej wody. Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos sojowy z wodą, miodem i octem ryżowym. Dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili, wraz z nasionami oraz pół łyżeczki ziaren sezamu. Dokładnie mieszamy Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do marynaty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Kimchi kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wyjmujemy z marynaty, przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy po łyżeczce kimchi i kilka kawałków papryczki chili z marynaty. Posypujemy resztą sezamu. Dekorujemy koperkiem.

     

    Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.