BIO

Szpinak nowozelandzki ekologiczny - BIO (k)

Dodaj recenzję
Kod: 2658

Liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm. Szpinak nowozelandzki zawiera dużo witamin C i A oraz sole mineralne, zwłaszcza żelazo. Przyrządza się jak zwykły szpinak. Można mrozić.

Szpinak nowozelandzki ekologiczny

Masa netto: (120g) [opakowanie]

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie