Szpinak nowozelandzki ekologiczny - BIO (k)
Kod: 2658
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
Liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm. Szpinak nowozelandzki zawiera dużo witamin C i A oraz sole mineralne, zwłaszcza żelazo. Przyrządza się jak zwykły szpinak. Można mrozić.
Więcej
Szpinak nowozelandzki ekologiczny
Masa netto: (120g) [opakowanie]
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |