
SCHAR Makaron bezglutenowy - Lasagne (250g)
Dieta bezglutenowa polega na eliminacji z pożywienia wszelkich produktów zawierających w swoim składzie gluten. Gluten z natury występuje w ziarnach: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co musi być potwierdzone odpowiednim certyfikaty wydanych po przeprowadzonych badaniach w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowych produktów w tym: mąki i mieszanek mąk do wypieku, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Makaron spaghetti bezglutenowy od schaer to smaczny i bezpieczny makaron dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej.
Makaron lasagne, bezglutenowy
Masa netto: 250g
Producent: SCHAR
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Włochy
Składniki: skrobia kukurydziana, jaja 23%, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471; substancja zagęszczająca: guma guar.
Wartości odżywcze w 100g:
Węglowodany (g): 76,5
- w tym cukry (g): 0,3
Tłuszcz (g): 4,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,4
Błonnik (g): 2,7
Białko (g): 5,9
Sól (g): 0,125
Alergeny: jaja
Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości soi
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |