ALCE NERO Makaron (z płaskurki) fusilli (500g) - BIO
Sposób przygotowania:
1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Masa netto: 500g
Producent: ALCE NERO
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Włochy
Składniki: mąka z pszenicy płaskurki*, woda
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1445/ 344
Węglowodany (g): 68,0
- w tym cukry (g): 2,2
Tłuszcz (g): 1,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Błonnik (g): 4,0
Białko (g): 12,0
Sól (g): 0,0
Alergeny: pszenica
Certyfikat: jest
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |