BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

MASSIMO ZERO Makaron spaghetti, bezglutenowy (400g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8052747934997
    Producent: MASSIMO ZERO
  • Spaghetti to makaron w formie długich, prostych i dość grubych nitek.  Spaghetti  Massimo Zero to bardzo prosta i zrównoważona receptura - tylko czysta woda z najlepszą mąką kukurydzianą i ryżową, bez dodatków, bez glutenu, bez GMO - wszystko zgodnie z włoską rzemieślniczą filozofią.  Dobrze ugotowane spaghetti powinno być al dente, czyli lekko twarde, ale nie surowe. Nadmierne rozgotowywanie spaghetti jest najczęstszym błędem przy jego przyrządzaniu. Ten rodzaj makaronu najlepiej komponuje się z sosem bolońskim lub w śmietanowym sosie z owocami morza. 

    Makaron spaghetti, bezglutenowy 

    Masa netto: 400g 

    Producent: MASSIMO ZERO

    Dystrybutor: Nerano

    Kraj producenta: Włochy

    Składniki: mąka kukurydziana (60%), mąka ryżowa (40%), woda.

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1513/ 362
    Węglowodany (g): 80,0
     - w tym cukry (g): 0,6
    Tłuszcz (g): 1,4
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Błonnik (g): 1,0
    Białko (g): 6,8
    Sól (g): 0,02 

    Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości łubinu i soi

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK