BEZGLUTENOWE

MASSIMO ZERO Makaron spaghetti, bezglutenowy (400g)

Dodaj recenzję
Kod: 8052747934997
Producent: MASSIMO ZERO
Spaghetti to makaron w formie długich, prostych i dość grubych nitek.  Spaghetti  Massimo Zero to bardzo prosta i zrównoważona receptura - tylko czysta woda z najlepszą mąką kukurydzianą i ryżową, bez dodatków, bez glutenu, bez GMO - wszystko zgodnie z włoską rzemieślniczą filozofią.  Dobrze ugotowane spaghetti powinno być al dente, czyli lekko twarde, ale nie surowe. Nadmierne rozgotowywanie spaghetti jest najczęstszym błędem przy jego przyrządzaniu. Ten rodzaj makaronu najlepiej komponuje się z sosem bolońskim lub w śmietanowym sosie z owocami morza. 

Makaron spaghetti, bezglutenowy 

Masa netto: 400g 

Producent: MASSIMO ZERO

Dystrybutor: Nerano

Kraj producenta: Włochy

Składniki: mąka kukurydziana (60%), mąka ryżowa (40%), woda.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1513/ 362
Węglowodany (g): 80,0
 - w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 1,4
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 1,0
Białko (g): 6,8
Sól (g): 0,02 

Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości łubinu i soi

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Tak