


MASSIMO ZERO Makaron spaghetti, bezglutenowy (400g)
Kod: 8052747934997
Producent: MASSIMO ZERO
Spaghetti to makaron w formie długich, prostych i dość grubych nitek. Spaghetti Massimo Zero to bardzo prosta i zrównoważona receptura - tylko czysta woda z najlepszą mąką kukurydzianą i ryżową, bez dodatków, bez glutenu, bez GMO - wszystko zgodnie z włoską rzemieślniczą filozofią.
Dobrze ugotowane spaghetti powinno być al dente, czyli lekko twarde, ale nie surowe. Nadmierne rozgotowywanie spaghetti jest najczęstszym błędem przy jego przyrządzaniu. Ten rodzaj makaronu najlepiej komponuje się z sosem bolońskim lub w śmietanowym sosie z owocami morza.
Więcej
Makaron spaghetti, bezglutenowy
Masa netto: 400g
Producent: MASSIMO ZERO
Dystrybutor: Nerano
Kraj producenta: Włochy
Składniki: mąka kukurydziana (60%), mąka ryżowa (40%), woda.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1513/ 362
Węglowodany (g): 80,0
- w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 1,4
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 1,0
Białko (g): 6,8
Sól (g): 0,02
Możliwe alergeny: może zawierać śladowe ilości łubinu i soi
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |