MASSIMO ZERO Makaron tagliatelle, bezglutenowy (250g)
Dodaj recenzję
Kod: 8052747930234
Producent: MASSIMO ZERO
Klasyczny włoski makaron z rejonu północnych Włoch w kształcie długich, płaskich wstążek o grubości ok. 2 mm i szerokości 7-8 mm. Kształtem przypomina fettuccine, lecz jest od niego szerszy.
Makaron tagliatelle (z wł."tagliare" – ciąć) - nazywa się tak, ponieważ rozwałkowane ciasto jest cięte na paski o szerokości około 7-8 milimetrów. Doprawiany klasycznie „all'emiliana” z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu lub w wersji „alla romagnola” z masłem, szynką i cytryną - będzie wówczas stanowić proste i bardzo aromatyczne danie.
Więcej
Makaron tagliatelle, bezglutenowy
Masa netto: 250g
Producent: MASSIMO ZERO
Dystrybutor: Nerano
Kraj producenta: Włochy
Składniki: mąka kukurydziana (90%), mąka ryżowa (10%), woda.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1535/ 362
Węglowodany (g): 80,0
- w tym cukry (g): 0,6
Tłuszcz (g): 1,4
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 1,9
Białko (g): 6,8
Sól (g): 0,01
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |