![ECOMIL Napój migdałowy z chia ekologiczny, niesłodzony (1l) - BIO ECOMIL Napój migdałowy z chia ekologiczny, niesłodzony (1l) - BIO](/media/products/cb6c8d2853d35b09ba1244e88fb4ca1e/images/thumbnail/gallery_Ecomil-Tetra-Almond-milk-sugar-free-chia-1L.png?lm=1663771593)
![BEZ LAKTOZY](/uploads/product_group/lactose free.png)
![BEZGLUTENOWE](/uploads/product_group/gluten free.png)
![WEGETARIAŃSKI](/uploads/product_group/wege.png)
![BIO](/uploads/product_group/listek.png)
ECOMIL Napój migdałowy z chia ekologiczny, niesłodzony (1l) - BIO
Produkt idealnie zastępuje mleko
Objetość netto: 1000ml
Producent: ECOMIL, Hiszpania.
Składniki: woda, MIGDAŁY* 5%, nasiona chia* 1,5%, olej z nasion chia* 0,4%, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, naturalny aromat*
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Informacje o alergenach: Zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 150/36
- Białko (g): 1,1
- Węglowodany (g): 0,8
- W tym cukry (g): <0,3
- Tłuszcz (g): 2,9
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
- Sól (g): 0,1
Przepis
SKŁADNIKI:
Do ciasta z dynią:
- 220 g dyni Hokkaido ugotowanej na parze
- 125 g cukru trzcinowego
- 80 ml napoju migdałowego
- 125 g jogurtu sojowego naturalnego
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 180 g mąki pszennej (na pizzę)
- 40 g skrobi kukurydzianej
- 16 g proszku do pieczenia masło roślinne do wysmarowania formy
Do ciasta czekoladowego z cukinią:
- 220 g młodych i miękkich cukinii
- 125 g cukru trzcinowego
- 100 ml napoju migdałowego
- 125 g naturalnego jogurtu sojowego
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 180 g mąki pszennej (na pizzę)
- 50 g kakao
- 50 g migdałów
- 40 g skrobi kukurydzianej
- 16 g proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Do ciasta z dynią przesiać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować dynię, cukier i olej do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i wsypać połączone uprzednio składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Do ciasta czekoladowego przesiać mąkę, kakao, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować oczyszczone i pokrojone cukinie, cukier, olej i migdały, aby uzyskać jednolitą masę. Przełożyć do miski i wsypać składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Oba ciasta powinny mieć jednakową gęstość: jeśli potrzeba któreś rozrzedzić, można dodać napój roślinny. Formę o średnicy 24 cm posmarować masłem i posypać mąką. Następnie wlewać ciasto: zaczynać od jednej strony, wylewając część ciasta z dynią na spód, na środku wylać tyle samo ciasta z kakao i tak naprzemiennie wylewać do skończenia składników (jeśli będzie się postępować właściwie, trzeba będzie obracać formę, aby dobrze rozłożyć dwubarwne masy). Piec przez 45 minut (należy sprawdzać patyczkiem) w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyjęciu wystudzić i dopiero wtedy podawać.