WEGETARIAŃSKI BIO

CLEARSPRING Miso hatcho (300g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5021554000655
    Producent: CLEARSPRING
  • Pasta ze sfermentowanych ziaren soi, o bogatym pełnym smaku. Niepasteryzowane hatcho miso to pasta, kóra powstaje z ziaren soi fermentowych dzięki specjalnemu zaczynowi enzymatycznemu kultur koji. Ma gęstą konsystencję i mocny smak, ponieważ dojrzewało przez 3 lata w drewnianych beczkach. Takiego efektu nie udaje się uzyskać sztucznymi metodami. Pasty używa się zamiast soli (1 łyżeczka na 1 kubek płynu) do zup, sosów, past, ryżu, makaronu, kaszy, dań warzywnych. Należy unikać długotrwałego gotowania, aby nie zniszczyć enzymów Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C Nie zamrażać Produkt niepasteryzowany

    Miso hatcho BIO

    Producent: CLEARSPRING

    Dystrybutor: Eko-Wital

    Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

    Składniki: Całe ziarna soi* (65%), woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna*.

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartości odżywcze:

    Wartość energetyczna: 895 kJ/ 214 kcal

    Białko (g): 23,3

    Węglowodany (g) : 12,7

    W tym cukry (g): 1,8

    Tłuszcz (g): 10,4

    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) : 2,12

    Sól : 10,75

     

     

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C.  Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Pod wpływem powietrza może pojawić się nieszkodliwy nalot, który należy usunąć.

     

    Produkt BIO: TAK

    Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK

    Produkt WEGAŃSKI: TAK

    Bez glutenu: NIE

    Przepis

    Zupa miso
    Zupa miso

    SKŁADNIKI:

    • 2 szklanki wody
    • suszone wakame
    • 1 łyżka miso
    • 1 marchew
    • 1 cebula
    • miękkie tofu
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

     

    DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.