WEGETARIAŃSKI BIO

CLEARSPRING Miso hatcho (300g) - BIO

Kod: 5021554000655
Producent: CLEARSPRING

Pasta ze sfermentowanych ziaren soi, o bogatym pełnym smaku. Niepasteryzowane hatcho miso to pasta, kóra powstaje z ziaren soi fermentowych dzięki specjalnemu zaczynowi enzymatycznemu kultur koji. Ma gęstą konsystencję i mocny smak, ponieważ dojrzewało przez 3 lata w drewnianych beczkach. Takiego efektu nie udaje się uzyskać sztucznymi metodami. Pasty używa się zamiast soli (1 łyżeczka na 1 kubek płynu) do zup, sosów, past, ryżu, makaronu, kaszy, dań warzywnych. Należy unikać długotrwałego gotowania, aby nie zniszczyć enzymów Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C Nie zamrażać Produkt niepasteryzowany

Miso hatcho BIO

Producent: CLEARSPRING

Dystrybutor: Eko-Wital

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Składniki: Całe ziarna soi* (65%), woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna*.

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna: 895 kJ/ 214 kcal

Białko (g): 23,3

Węglowodany (g) : 12,7

W tym cukry (g): 1,8

Tłuszcz (g): 10,4

W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) : 2,12

Sól : 10,75

 

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C.  Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Pod wpływem powietrza może pojawić się nieszkodliwy nalot, który należy usunąć.

 

Produkt BIO: TAK

Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK

Produkt WEGAŃSKI: TAK

Bez glutenu: NIE

Przepis

Zupa miso
Zupa miso

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki wody
  • suszone wakame
  • 1 łyżka miso
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • miękkie tofu
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

 

DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA

 

PRZYGOTOWANIE:

Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.