CLEARSPRING Miso hatcho (300g) - BIO

Dodaj recenzję:
  • 5021554000655
  • Producent: CLEARSPRING
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt)
  • szt
  • 59,99 zł 49,99 zł
  • cena produktu z VAT

Dodaj do mojej listy
Produkt BIO

Miso hatcho BIO

Pasta ze sfermentowanych ziaren soi, o bogatym pełnym smaku.

Niepasteryzowane hatcho miso to pasta, kóra powstaje z ziaren soi fermentowych dzięki specjalnemu zaczynowi enzymatycznemu kultur koji. Ma gęstą konsystencję i mocny smak, ponieważ dojrzewało przez 3 lata w drewnianych beczkach. Takiego efektu nie udaje się uzyskać sztucznymi metodami.

 

Pasty używa się zamiast soli (1 łyzeczka na 1 kubek płynu) do zup, sosów, past, ryżu, makaronu, kaszy, dań warzywnych.

  • Należy unikać długotrwałego gotowania, aby nie zniszczyć enzymów
  • Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C
  • Nie zamrażać 
  • Produkt niepasteryzowany

 

Producent: CLEARSPRING

Dystrybutor: Eko-Wital

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Składniki: Całe ziarna soi* (65%), woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna*.

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna: 895 kJ/ 214 kcal

Białko (g): 23,3

Węglowodany (g) : 12,7

W tym cukry (g): 1,8

Tłuszcz (g): 10,4

W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) : 2,12

Sól : 10,75

 

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C.  Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Pod wpływem powietrza może pojawić się nieszkodliwy nalot, który należy usunąć.

 

Produkt BIO: TAK

Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK

Produkt WEGAŃSKI: TAK

Bez glutenu: NIE