CLEARSPRING Miso hatcho (300g) - BIO
Pasta ze sfermentowanych ziaren soi, o bogatym pełnym smaku. Niepasteryzowane hatcho miso to pasta, kóra powstaje z ziaren soi fermentowych dzięki specjalnemu zaczynowi enzymatycznemu kultur koji. Ma gęstą konsystencję i mocny smak, ponieważ dojrzewało przez 3 lata w drewnianych beczkach. Takiego efektu nie udaje się uzyskać sztucznymi metodami. Pasty używa się zamiast soli (1 łyżeczka na 1 kubek płynu) do zup, sosów, past, ryżu, makaronu, kaszy, dań warzywnych. Należy unikać długotrwałego gotowania, aby nie zniszczyć enzymów Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C Nie zamrażać Produkt niepasteryzowany
Miso hatcho BIO
Producent: CLEARSPRING
Dystrybutor: Eko-Wital
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Składniki: Całe ziarna soi* (65%), woda, sól morska, prażona mąka jęczmienna*.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 895 kJ/ 214 kcal
Białko (g): 23,3
Węglowodany (g) : 12,7
W tym cukry (g): 1,8
Tłuszcz (g): 10,4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) : 2,12
Sól : 10,75
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. poniżej 15 st. C. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pod wpływem powietrza może pojawić się nieszkodliwy nalot, który należy usunąć.
Produkt BIO: TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI: TAK
Produkt WEGAŃSKI: TAK
Bez glutenu: NIE
Przepis
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki wody
- suszone wakame
- 1 łyżka miso
- 1 marchew
- 1 cebula
- miękkie tofu
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora
DODAJ WYSYSTKIE PRODUKTU DO KOSZYKA
PRZYGOTOWANIE:
Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem. Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.