BIO

Ogórek długi ekologiczny 1szt. - BIO (I)

Kod: 2162

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Keto sałatka tabbouleh z grillowanym kurczakiem
Keto sałatka tabbouleh z grillowanym kurczakiem

Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka." 

SKŁADNIKI:

  • 200g filetu z piersi kurczaka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 pomidor
  • 30g nasion konopnych łuskanych
  • 40ml oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • 2-3 gałązki świeżej mięty pieprzowej
  • 6ml soku z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pomidor pokroić w drobną kostkę i zostawić na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce połączyć sok z cytryny z 2/3 oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić pokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, ogórek, cebulę. Dodać pokrojony wcześniej pomidor, nasiona konopne, drobno posiekaną miętę i całość wymieszać.

2. Filety pokroić na cienkie (2cm) plastry. Doprawić solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Rozgrzać resztę oliwy na patelni. Wrzucić filety i smażyć przez kilka minut z każdej strony, aż zmiękną.

3. Grillowane filety podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 760 / B: 54,5 G / T: 52,7 G / W: 28,6 G / BP: 6 G