Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka."
SKŁADNIKI:
- 200g filetu z piersi kurczaka
- 1/2 cebuli
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1/2 zielonej papryki
- 1 pomidor
- 30g nasion konopnych łuskanych
- 40ml oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- 2-3 gałązki świeżej mięty pieprzowej
- 6ml soku z cytryny
- przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pomidor pokroić w drobną kostkę i zostawić na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce połączyć sok z cytryny z 2/3 oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić pokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, ogórek, cebulę. Dodać pokrojony wcześniej pomidor, nasiona konopne, drobno posiekaną miętę i całość wymieszać.
2. Filety pokroić na cienkie (2cm) plastry. Doprawić solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Rozgrzać resztę oliwy na patelni. Wrzucić filety i smażyć przez kilka minut z każdej strony, aż zmiękną.
3. Grillowane filety podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 760 / B: 54,5 G / T: 52,7 G / W: 28,6 G / BP: 6 G