WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Olej kokosowy virgin (250ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973336
  • Olej kokosowy virgin BIO

    Ekologiczny olej kokosowy, nierafinowany, z pierwszego tłocznia, tloczony na zimno.

    Objętość netto: 250ml

    Producent: ORGANIC FARMA ZDROWIA

    Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

    Pochodzenie: Filipiny

    Skład: olej kokosowy*

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700kJ/ 900kcal
    Białko (g): 0
    Węglowodany (g): 0
    W tym cukry (g): 0
    Tłuszcz (g): 100
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 91
    Sól (g): 0

    Certyfikaja: PL-EKO-08

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywac w temp. 4°C

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą
    Masło orzechowe  karmelowe, z kakao i grubą solą

    Masło orzechowe karmelowe, z kakao i grubą solą.

    SKŁADNIKI:

    • 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych)
    • 60-80 ml śmietanki
    • 2 łyżeczki kakao
    • 1/3 łyżeczki soli gruboziarnistej

    Do kajmaku:

    • 1 łyżka oleju kokosowego
    • 100 ml śmietanki roślinnej (np. migdałowej)
    • 150 g cukru trzcinowego

     

    PRZYGOTOWANIE:

    W garnuszku doprowadź do wrzenia cukier, śmietankę i olej. Mieszaj około 5 minut, zestaw z ognia i pozostaw do częściowego zgęstnienia. Orzeszki dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dobrze jest zatrzymać co kilka sekund sprzęt, aby uniknąć przegrzania. Dodaj kajmak, kakao i zimną śmietankę, aby masło uzyskało kremową konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką sól.

    PRZECHOWYWANIE:

    Masło przechowuj w słoiczku, w lodówce około 7 dni.