WEGETARIAŃSKI BIO

Papryka ekologiczna czerwona (500g) - BIO (I)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 280477???????
  • Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

    BEZGLUTENOWY: TAK

    BEZLAKTOZOWY: TAK

    WEGETARIAŃSKI: TAK

    Przepis

    Grillowane warzywa
    Grillowane warzywa

    Przepis pochodzi od Cristiny Catese, autorki książki „Italia. Amore mio".

    Przygotowanie: 5 min

    Gotowanie: 10 min

    Poziom: łatwy

    Składniki na 4 porcje:

    • 1 cukinia
    • 1 bakłażan
    • 1 papryka
    • 2 borowiki
    • 2 cebule
    • 1 pak choi
    • 4 gałązki rozmarynu
    • 4 gałązki tymianku
    • 4 gałązki mięty
    • 6 ząbków czosnku
    • oliwa z oliwek extra vergine
    • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    Kroimy cukinię, bakłażan i grzyby w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Cebulę i paprykę kroimy na 4 części. Warzywa podsmażamy na patelni grillowej, kontrolując aby równomiernie się rumieniły. Podajemy razem z oliwą, solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz ziołami.