ORGANIC Płatki ryżowe pełnoziarniste, ekologiczne (600g) - BIO
Płatki ryżowe pełnoziarniste ekologiczne
Sposób przygotowania: opłukane płatki wsypać na wrzącą wodę, gotować około 20 minut
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Masa netto: 600g
Producent: Organic farma Zdrowia
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: płatki ryżowe pełnoziarniste ekologiczne
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 353 kcal (1476 kJ)
Białko: 7,4g
Węglowodany: 75g
Tłuszcz: 2,2g
Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Przepis
W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.
W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.
Składniki:
- 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
- 2 szklanki mieszanki ulubionych orzechów, pestek i suszonych owoców
- ½ szklanki syropu klonowego,
- ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania
Wykonanie:
Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.
autor przepisu: natchniona.pl