WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Płatki ryżowe pełnoziarniste (600g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249975316
  • Płatki otrzymane z ryżu tzw. brązowego z upraw ekologicznych. Stanowi cenny składnik przy przygotowaniu wielu potraw, gdyż są lekkostrawne i doskonale zagęszczają. Stosowane do gotowania kleików lub do urozmaicenia smaku innych kasz.

     

    Płatki ryżowe pełnoziarniste ekologiczne

    Sposób przygotowania: opłukane płatki wsypać na wrzącą wodę, gotować około 20 minut

    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.

     

    Masa netto: 600g

    Producent:  Organic farma Zdrowia

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Składniki: płatki ryżowe pełnoziarniste ekologiczne

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 353 kcal (1476 kJ)

    Białko: 7,4g

    Węglowodany: 75g

    Tłuszcz: 2,2g

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

    Przepis

    Domowa granola
    Domowa granola

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.

     

    W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem. 

     

    Składniki:

      • 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
      • 2 szklanki mieszanki ulubionych orzechów, pestek i suszonych owoców
      • ½ szklanki syropu klonowego,
      • ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania  

    Wykonanie:

    Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.

     

     

    autor przepisu: natchniona.pl