PUCER Miód leśny ekologiczny (400g) - BIO
Kod: 5902596655754
Producent: PUCER
Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy do rodzinnego ogrodu przyleciały 2 roje pszczele. Pierwszy w rodzinie bartnik mazurski 14 - letni Włodzimierz Pucer (moj ojciec), zafascynowany życiem pszczół, jakie tętniło za płotem u sąsiada postanowił załaożyć pasiekę. Przy pomocy ojca, podpatrując sąsiada zrobił pierwsze dwa ule i zasiedlił w nich roje, które przyleciały do ogrodu. Stopniowo pasieka rozrastała się, z roku na rok zwiększając o 10-50 %. I tak młodzieńcza fascynacja stała się sposobem na życie...
Więcej
Miód leśny BIO
Masa netto: 400g
Producent: PUCER
Pochodzenie: Polska
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Muffiny z orzechami arachidowymi
SKŁADNIKI:
- 4 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych
- 100 g jogurtu naturalnego
- 100 g mąki pszennej razowej
- 100 g orzechów ziemnych prażonych bez soli
- 3 łyżki miodu leśnego
- 50 g cukru trzcinowego brązowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 50 g masła orzechowego Terrasana
- 1 jajo ekologiczne
PRZYGOTOWANIE:
Połowę orzechów posiekać, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane wymieszać z jogurtem i odstawić na kilkanaście minut. Jajo wymieszać z cukrem, olejem i masłem orzechowym. Dodać do nasiąkniętych płatków owsianych. Całość wymieszać i przekładać do foremek na muffiny. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pozostałe orzechy zanurzyć w miseczce z miodem i wyłożyć na wierzch każdej muffiny. Piec około 25 minut.