WEGETARIAŃSKI BIO

PUCER Miód leśny ekologiczny (400g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902596655754
    Producent: PUCER
  • Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy do rodzinnego ogrodu przyleciały 2 roje pszczele. Pierwszy w rodzinie bartnik mazurski 14 - letni Włodzimierz Pucer (moj ojciec), zafascynowany życiem pszczół, jakie tętniło za płotem u sąsiada postanowił załaożyć pasiekę. Przy pomocy ojca, podpatrując sąsiada zrobił pierwsze dwa ule i zasiedlił w nich roje, które przyleciały do ogrodu. Stopniowo pasieka rozrastała się, z roku na rok zwiększając o 10-50 %. I tak młodzieńcza fascynacja stała się sposobem na życie...

    Miód leśny BIO

    Masa netto: 400g

    Producent: PUCER

    Pochodzenie: Polska

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

    PRODUKT BIO: TAK

    Przepis

    Muffiny z orzechami arachidowymi
    Muffiny z orzechami  arachidowymi

    SKŁADNIKI:

    • 4 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych  
    • 100 g jogurtu naturalnego 
    • 100 g mąki pszennej razowej
    • 100 g orzechów ziemnych prażonych bez soli
    • 3 łyżki miodu leśnego  
    • 50 g cukru trzcinowego brązowego 
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
    • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    • 50 g masła orzechowego Terrasana
    • 1 jajo ekologiczne

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Połowę  orzechów  posiekać,  wymieszać  z  mąką  i  proszkiem  do pieczenia.  Płatki  owsiane  wymieszać  z  jogurtem  i  odstawić  na  kilkanaście  minut.  Jajo  wymieszać  z  cukrem,  olejem  i masłem orzechowym.  Dodać  do  nasiąkniętych  płatków  owsianych.  Całość wymieszać i przekładać do foremek na muffiny. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.  Pozostałe orzechy zanurzyć w miseczce z miodem i wyłożyć na wierzch każdej muffiny. Piec około 25 minut.