BIO

*BIOVERDE Ser feta oryginalny grecki, ekologiczny (180g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4000915030853
Producent: BIO VERDE
Od 1989 roku ekologiczna feta verde jest sprzedawana z dużym sukcesem w sklepach ze zdrową żywnością. Prawie nic się nie zmieniło pod względem receptury i jakości. Aby móc nazwać ser „Feta”, można używać wyłącznie mleka owczego i koziego produkowanego w Grecji. Tanie mleko z Europy Wschodniej to absolutne tabu! Kozie mleko nadaje serowi typowy charakter: pikantny smak z lekko kwaśną nutą i piękną białą barwę.

Ser feta ekologiczny, zawartość tłuszczu 45% w suchej masie.

Skład:
owcze mleko*, kozie mleko*, sól morska.
* składniki ekologiczne

Zawiera alergen: mleko łącznie z laktozą.

Masa netto: 180g

Pochodzenie: Rolnictwo Grecja


Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE

DE BY 14051 EG

Producent: Issana Naturfeinkost GmbH Niemcy
Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +4 do +8ºC.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż dwa tygodnie.




Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

VAIANA
VAIANA

 Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 1 szczypta chilli – opcjonalnie
  • 2 szczypty wędzonej papryki 
  • 1 łyżka szczypioru
  • 2 łyżki sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść szpinaku
  • 3 suszone pomidory
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 łyżka wody
  • ½ łyżeczki oleju rzepakowego

 

PRZYGOTOWANIE:

 Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty.

Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

 

* Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”