*BIOVERDE Ser feta oryginalny grecki, ekologiczny (180g) - BIO
Ser feta ekologiczny, zawartość tłuszczu 45% w suchej masie.
Skład: owcze mleko*, kozie mleko*, sól morska.
* składniki ekologiczne
Zawiera alergen: mleko łącznie z laktozą.
Masa netto: 180g
Pochodzenie: Rolnictwo Grecja
Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE
DE BY 14051 EG
Producent: Issana Naturfeinkost GmbH Niemcy
Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +4 do +8ºC.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż dwa tygodnie.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.
SKŁADNIKI:
|
|
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.
Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
* Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”