WEGETARIAŃSKI BIO

*BIOVERDE Ser feta (180g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 4000915030853
    Producent: BIO VERDE
  • Ser feta ekologiczny, zawartość tłuszczu 45% w suchej masie.

    Skład:
    owcze mleko*, kozie mleko*, sól morska.
    * składniki ekologiczne

    Zawiera alergen: mleko łącznie z laktozą.

    Masa netto: 180g

    Pochodzenie: Rolnictwo Grecja


    Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE

    DE BY 14051 EG

    Producent: Issana Naturfeinkost GmbH Niemcy
    Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

    Informacje dodatkowe:

    Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +4 do +8ºC.

    Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż dwa tygodnie.




    Przepis

    VAIANA
    VAIANA

     Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

    Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

    SKŁADNIKI:

    • 2 jajka
    • 1 szczypta chilli – opcjonalnie
    • 2 szczypty wędzonej papryki 
    • 1 łyżka szczypioru
    • 2 łyżki sera feta
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 garść szpinaku
    • 3 suszone pomidory
    • ½ czerwonej papryki
    • 1 łyżka wody
    • ½ łyżeczki oleju rzepakowego

     

    PRZYGOTOWANIE:

     Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

    Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.

    Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty.

    Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

     

    * Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”