Sok jabłkowy tłoczony BIO
Sok powstaje przez wytłoczenie (powolne i łagodne) jabłek w tradycyjnej prasie. Sok jest nieklarowany, bez konserwantów, bez dodatku cukru, poddany jedynie pasteryzacji.
Pojemność: 275ml
Producent: Rembowscy
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: 100% soku jabłkowego BIO
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 184 kJ/ 44 kcal
Węglowodany (g):
- w tym cukry (g): 10,3
Tłuszcz (g): 0,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Białko (g): 0,1
Sól (g): 0,02
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (temp. 4-18 st.C). Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
dwie duże garście liści szpinaku
banan
jedno kiwi (pomaga na trawienie i jest bogate w witaminy)
½ szklanki soku jabłkowego
kila łyżek soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Nie ma tu żadnej finezji. Po prostu oderwij liście szpinaku od łodyg. Wrzuć je do blendera i zblenduj na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki i znów miksuj. Jeśli czujesz osłabienie lub przeziębienie dodaj więcej cytryny – postawi Cię na nogi.