**NATURALNY DRÓB Indyk ekologiczny cały (ok. 6-10kg) - BIO (dostępność: śr-pt)
Ekologiczny świeży indyk to idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny, która ceni sobie zdrowe i naturalne produkty. Mięso ekologiczne nie zawiera dodatku hormonów i antybiotyków, dzięki czemu jest to produkt nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Kupując ekologicznego indyka, masz pewność, że dostarczasz swojemu organizmowi najlepszej jakości mięso, które jest produkowane w sposób przyjazny dla środowiska.
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
Zamówienia na dany tydzień przyjmowane są do poniedziałku do godziny 9.00
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu w środy.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.
Wysyłka piątkowa tego produktu uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: środa - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta środa - czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta środa-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 8 kg; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji. Według informacji od hodowcy waga indyka wynosi od 6 do 10 kg.
Producent: Naturalny Drób/Farat
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: indyk ekologiczny 100%
Certyfikat: Produkt Rolnictwa Ekologicznego pod kontrolą AgroBioTest
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI
- Indyk ekologiczny o wadze 6–10kg
- 1 Cytryna ekologiczna
- Sól i pieprz
- 150 G Masła
- 1 Natka pietruszki pęczek
PRZYGOTOWANIE
Tuszkę indyka oczyścić, na piersi delikatnie oderwać skórę od mięśni, wysmarować indyka pod skórą połową masła wymieszanego z solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Resztą masła wysmarować dokładnie mięso. Do środka włożyć cytrynę, nogi indyka złożyć na krzyż i połączyć wykałaczką lub związać nitką. Indyka włożyć do brytfanki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220ºC, piec 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180ºC i piec jeszcze ok. 3 godziny, co 30 minut smarując indyka pozostałym w brytfannie tłuszczem. Po zakończeniu pieczenia odczekać ok. 15 minut - pozostawiając mięso w piekarniku. Dopiero po tym czasie podawać i kroić. Sos z dna blaszki podać do polewania mięsa.