

Szpinak ekologiczny - opakowanie 100g - BIO (PL)
Kod: 2631
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
SZPINAK – liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm. Szpinak zawiera bardzo duże ilości żelaza (2,2mg/ 100g), które jest łatwo przyswajalne dla naszego organizmu. Oprócz tego warzywo to zawiera błonnik, wapń, potas, sód, fosfor, magnez, cynk, kwas foliowy. Znajdują się w nim również dwa silnie działające przeciwutleniacze – luteina i beta-karoten.
Więcej
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |