

Szpinak baby ekologiczny - opakowanie 100g - BIO (I)
Szpinak liście młodej rośliny są wartościową wielowitaminową jarzyną; Zawiera: karoten, wit. K (przeciwkrwotoczna), cholinę (reguluje odkładanie się tłuszczu w całym organizmie, zapobiega otłuszczeniu wątroby), łatwo przyswajalne żelazo, chlorofil (działanie krwiotwórcze); jest łatwo przyswajalny ale przeciwwskazany ze względu na szczawiany wapnia i potasu dla: osób z dolegliwościami przewodu pokarmowego, nerek, chorych na artretyzm, gościec, reumatyzm.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Przepis
SKŁADNIKI:
dwie duże garście liści szpinaku
banan
jedno kiwi (pomaga na trawienie i jest bogate w witaminy)
½ szklanki soku jabłkowego
kila łyżek soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Nie ma tu żadnej finezji. Po prostu oderwij liście szpinaku od łodyg. Wrzuć je do blendera i zblenduj na jednolitą masę. Dodaj pozostałe składniki i znów miksuj. Jeśli czujesz osłabienie lub przeziębienie dodaj więcej cytryny – postawi Cię na nogi.