(18+) Wino czerwone Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah - wytrawne 0,75l
Wino czerwone wytrawne Cabernet Sauvignon Carmenere Syrah Cono Sur [14%vol.], [+18]
Objętość netto: 750ml
Pochodzenie składników: rolnictwo Chile
Certyfikacja: CL-BIO-141
Importer: TiM S.A. ul. Regera 111, 43-382 Bielsko-Biała
Informacje dodatkowe:
Organiczne, czerwone, wytrawne, chilijskie wino gronowe wyprodukowane i zabutelkowane w kraju pochodzenia.
Cabernet Sauvignon 40%-Carmenere 35%-Syrah 25%
W Vina Cono Sur żyjemy w zgodzie z naturą. Z wielkim szacunkiem podchodzimy do ziemi, jaka rodzi winne grona, Naszą pracą staramy się nie zakłócać jej naturalnego rytmu. Ogromne połacie winnic przemierzamy na rowerach. Właśnie rower - sztandarowy znak win Cono Sur jest symbolem naszej pasji i poszanowania dla środowiska naturalnego.
To dobrze zbudowane i pełne wino powstało z organicznych upraw gron szczepów Cabernet Sauvignon, Carmenere i Syrah posiadającychcertyfikat BCS Oeko Garantie GmbH wzrosłych w dolinie Colchaqua. Charakteryzuje się rubinową barwą z fioletowymi refleksami oraz owocowym bukietem z niuansem wanilii i tytoniu. Na podniebieniu gładkie o bogatej strukturze. Doskonale smakuje świeże, przechowywane nie dłużej niż 4 lata pozwala cieszyc się dojrzałym smakiem.Idealnie komponuje sie z daniami na bazie czerwonego miesa i dojrzałych serów. Podawać w temperaturze 16-18 st. Celsjusza.
Zawiera siarczyny.
UWAGA:
Informujemy, iż produkt ten zawiera alkohol i może być zamawiany wyłącznie przez osoby pełnoletnie i pod warunkiem odbioru dostarczonego alkoholu przez osobę pełnoletnią. Osobom nietrzeżwym produkty te nie będą wydawane.
Produkt jest dostępny tylko przy dostawie kurierem organic24.pl na terenie Warszawy.
Zamówiony alkohol mają prawo odebrać tylko osoby pełnoletnie i nie będące w stanie wskazującym na spożycie alkoholu. Kurierzy Organic24.pl mają prawo poprosić osobę odbierającą zamówienie zawierające alkohol o okazanie dowodu potwierdzającego jej pełnoletniość. W przypadku niemożności odbioru zamówienia przez osobę pełnoletnią lub odmowy okazania dowodu, kurier Organic24.pl zobowiązany jest do niewydawania alkoholu.
Przepis
SKŁADNIKI: Czas przygotowania 40 min ; 2 porcje
- stek cielęcy ekologiczny 1 opakowanie (2 steki)
- 3 marchewki ekologiczne
- 1 duży por ekologiczny
- ziemniaki ekologiczne ok. 0,25 kg
- 2 czerwone cebule ekologiczne
- tymianek 4 gałązki świeżego lub szczypta suszonego
- szałwia - 2 listki
- czosnek - 1 główka
- miód spadziowy - 40 g
- białe wino - 0,2 l
- czerwone wino - 0,5 l
- sól morska do smaku
- pieprz biały do smaku
Sposób przygotowania: Stek cielęcy zamarynować w ziołach, czosnku, pieprzu oraz soli i białym winie 0,2 l, pozostawić na 24 godz. do pełnego zamarynowania. Obsmażyć i wstawić do pieca, zalać sokiem z marynowania, piec przez 2 godz. w 110oC. Po wyjęciu mięsa z pieca odlać sok z pieczenia, dodać do niego czerwone wino i gotować do uzyskania konsystencji sosu. Warzywa i ziemniaki ugotować, następnie obsmażyć z cebulką i karmelizować w miodzie spadziowym. Stek pokroić, warzywa poukładać na płaskim talerzu, polać sosem i udekorować gałązkami tymianku.