WEGETARIAŃSKI BIO

Włoszczyzna ekologiczna tacka 1szt. - BIO (PL)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 1065
  • Włoszczyzna - w skład zestawu wchodzą: korzeń marchwi, pietruszki, selera, por, cebula i kapusta biała. Warzywa pochodzą z upraw ekologicznych.

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

    BEZGLUTENOWY: TAK

    BEZLAKTOZOWY: TAK

    WEGETARIAŃSKI: TAK

    Przepis

    Wielkanocny barszcz czerwony
    Wielkanocny barszcz czerwony

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Składniki:

    • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
    • 4-6 buraków
    • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
    • chrzan
    • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
    • opcjonalnie: śmietana

    Przygotowanie:

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food