BIO

STELLAR ROSE Woda różana (500ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 3800500537023
Producent: STELLAR ROSE
Woda różana o zbilansowanej mineralizacji przeznaczona do bezpośredniego spożycia oraz do użycia w kosmetyce. W jej składzie znajduje się woda źródlana pozyskiwana z bułgarskich gór oraz olejek różany. Można ją dodawać do napojów czy dań z orzechami. Zewnętrznie stosowana w okładach na zmęczone oczy, jako płyn do płukania jamy ustnej, jako płukanka do włosów (nadaje im miękkość, zapach, odżywia skórę głowy), mgiełka do skóry oraz naturalny płyn i tonik do demakijażu. >>> Nie zawiera konserwantów, barwników, nienaturalnych substancji >>> w 100% ekologiczny olejek różany

Olejek różany  jest szeroko stosowany w aromaterapii ze względu na swoje działanie antydepresyjnie i relaksujące. Można go również stosować jako olejek pielęgnacyjny tworząc z niego toniki lub płyny do płukania. Ma wówczas  działanie wzmacniające dziąsła i włosy, tonizuje skórę, powoduje jej lifting oraz korzystnie wpływa na mięśnie.

Objętość netto: 500ml

Producent:  STELLAR ROSE

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Bułgaria

Składniki:  woda źródlana, ekstrakt z kwiatów róży*

*składnik pochodzący z upraw ekologicznych

ANIONS MG/L CATIONS MG/L
NA 1 F 0,08
CA 89 CL 2,9
MG 5,3 SO4 15
NO3 0,32 K 2

 

Certyfikat:  BG-BIO-16

Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 0°C - 4°C

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

 

 

Przepis

Pączki z wodą różaną
Pączki z wodą różaną

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania (po 9 g) suchych drożdży
  • 150g cukru
  • 5 żółtek
  • 0,5 l mleka
  • 2 łyżki masła
  • 20 ml wody różanej
  • nadzienie: konfitura z róży

PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozpuścić w 250 ml mleka ze szczyptą cukru i 3 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na 10 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, resztę mleka i wyrośniętą masę z drożdżami, wyrobić ciasto. Dodać roztopione masło, wodę różaną, wyrobić chwilę i odstawić do wyrośnięcia – podwojenia swojej objętości. Formować kulki nadziewając je konfturą. Odłożyć na deskęposmarowaną tłuszczem do ponownego wyrośnięcia. Smażyć na głębokim i gorącym tłuszczu.