Beyodn Meatballs z makaronem i pesto
Do przygotowania w 15 minut!
Składniki:
- 1 opakowanie Beyond Meatballs™
- 1 opakowanie makaronu
- Pomidorki cherry BIO
- Pesto, domowe lub gotowe
Domowe pesto:
- 2 szklanki szczelnie upakowanej świeżej bazylii
- 3 łyżki orzeszków piniowych lub włoskich
- 2-3 obrane ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
- 1-4 łyżki wody
- 3 łyżki drożdży odżywczych
- Szczypta soli morskiej
- Szczypta mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
W dużym garnku ugotować makaron według opakowania. Na patelni ugotuj Beyond Meatballs™ zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój pomidory w plasterki, gdy gotują się klopsiki i makaron. Dodaj ugotowany makaron na patelnię z klopsikami. Ustaw patelnię na średnim ogniu i dodaj pesto, delikatnie wymieszaj i podgrzewaj, aż pesto będzie ciepłe. Dodaj pokrojone pomidory, delikatnie wymieszaj i podawaj. Przygotowanie pesto W robocie kuchennym lub małym blenderze dodaj bazylię, orzechy, czosnek i sok z cytryny. Miksuj na najwyższych obrotach, aż powstanie pasta. Przy włączonym silniku powoli skropić oliwą z oliwek. Dodaj 1 łyżkę wody na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodaj pozostałe składniki i pulsuj, aż się połączą. Posmakuj i dopraw do smaku. Resztki przechowuj pod przykryciem w lodówce do 1 tygodnia.