
Sałatka z groszkiem, kimchi i jajkiem
2
Składniki:
● 150 g groszku cukrowego
● 2 jajka
● 2 garście zieleniny
● 200 g Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka koreańskiej pasty gochujang
● 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
● 1 łyżeczka miodu
● 1 łyżeczka oleju sezamowego
● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
● sok z ½ limonki
Przygotowanie:
W małej miseczce mieszamy: pastę gochujang, sos sojowy, miód, olej sezamowy, miód, sok z limonki oraz olej sezamowy. Jajka wkładamy do wrzątku i gotujemy 8 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Groszek wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, a następnie szybko przekładamy do wody z kostkami lodu. Posiekane kimchi mieszamy z sałatą, groszkiem oraz dressingiem. Na wierzchu sałatki kładziemy przekrojone jajko.
Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.
Produkty powiązane z artykułem
Podobne artykuły