WEGETARIAŃSKI BIO

*ORGANIC Jaja kurze z chowu ekologicznego "0" (1opak./10szt.) - BIO

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5906190531810

Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny. Klasa A - jaja różnej wielkości

Masa netto: 530g

Producent: Czachorowski

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0 - ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!

Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

Data minimalnej trwałości:
ok 21dni

M

Zdrowe i smaczne :-) Ekspresowa wysyłka.

Przepis

Kruchy placek z owocami
Kruchy placek z owocami

Przepis pochodzi z książki "Domowa piekarnia" Pawła Płaczka

Ciasto:

• 250g mąki pszennej

• 40g drobnego cukru

• 170g masła

• 70g kwaśnej śmietany

Nadzienie:

• 500g owoców – śliwki, jagody, borówki

• 60g drobnego cukru

• sok z ½ limonki

• łyżka mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:

• żółtko

• 3 łyżki brązowego cukru

Ciasto: zagniatamy składniki. Dzielimy na pół i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie jedną część rozwałkowujemy na kształt blaszki (ok. 22cm) i wykładamy ciastem dno i boki. Wstawiamy ponownie do lodówki.

Nadzienie: oczyszczamy śliwki, pozbywamy się pestek i kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z resztą owoców, cukrem, sokiem z limonki, mąką ziemniaczaną. Przekładamy całość na schłodzony spód. Drugą część ciasta rozwałkowujemy, przykrywamy nim owoce i zlepiamy bokami (palcami lub widelcem). Całość smarujemy żółtkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 170 ̊C.

Przepis pochodzi z książki "Domowa piekarnia" Pawła Płaczka.