*ORGANIC Jaja kurze z chowu ekologicznego "0" (1opak./10szt.) - BIO
Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny. Klasa A - jaja różnej wielkości
Masa netto: 530g
Producent: Czachorowski
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0 - ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodniczych
Data minimalnej trwałości: ok 21dni
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka."
SKŁADNIKI:
• 4 jajka
• pęczek natki pietruszki
• 10 g sera parmezan
• 10 g pistacji
• 40 ml oliwy z oliwek
• ½ limonki
• przyprawy: sól, pieprz
• kiełki rzodkiewki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka z białek.
2. Przygotować pesto. Do blendera przełożyć umytą natkę pietruszki, dodać obrane pistacje i parmezan. Dorzucić ugotowane żółtka. Całość zalać oliwą i skropić sokiem z limonki. Blendować aż do uzyskania konsystencji pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy farsz przełożyć do rękawa cukierniczego (albo zwykłego worka, który należy zawiązać, a na jego końcu zrobić dziurkę) i wypełnić białka jajek.
WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 821 / B: 37,4 G / T: 71,3 G / W: 6,7 G / BP: 1,5 G