BIO

*ORGANIC Jaja kurze z chowu ekologicznego "0" (1opak./10szt.) - BIO

Kod: 5906190531810

Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny. Klasa A - jaja różnej wielkości

Masa netto: 530g

Producent: Czachorowski

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0 - ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!

Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodniczych

Data minimalnej trwałości:
ok 21dni

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Jajka faszerowane pesto z natki pietruszki
Jajka faszerowane pesto z natki pietruszki

Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka." 

 

SKŁADNIKI:

• 4 jajka

• pęczek natki pietruszki

• 10 g sera parmezan

• 10 g pistacji

• 40 ml oliwy z oliwek

• ½ limonki

• przyprawy: sól, pieprz

• kiełki rzodkiewki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka z białek.

2. Przygotować pesto. Do blendera przełożyć umytą natkę pietruszki, dodać obrane pistacje i parmezan. Dorzucić ugotowane żółtka. Całość zalać oliwą i skropić sokiem z limonki. Blendować aż do uzyskania konsystencji pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Gotowy farsz przełożyć do rękawa cukierniczego (albo zwykłego worka, który należy zawiązać, a na jego końcu zrobić dziurkę) i wypełnić białka jajek.

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 821 / B: 37,4 G / T: 71,3 G / W: 6,7 G / BP: 1,5 G