WEGETARIAŃSKI BIO

*ORGANIC Jajka kurze ekologiczne "0" (1opak./10szt.) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5906775332627
    Producent: JAJKA
  • Jajka kurze ekologiczne "0" BIO

    Ekologiczne jajka w opakowaniu składającym się w 40% z trawy. Taką wytłaczankę można wypełnić ziemią, dodać skorupki po jajku oraz nasiona. Następnie zakopać w doniczce lub ogródku. Opakowanie ulegnie całkowitemu rozłożeniu i stanie się nawozem dla rośliny.

    Klasa A - jaja różnej wielkości

     

    Masa netto: 530g

    Producent: OVOVITA Andrzej Kurasik

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE

    Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
    Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a/ PH Andrzej Czachorowski. Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


    Informacje dodatkowe:
    Kod na skorupce jaja oznacza:
    X-YY-ZZZZZZZZ
    X - sposób chowu kur:
    0 - ekologiczny
    1 - wolnowybiegowy
    2 - ściółkowy
    3 - klatkowy
    YY - kraj pochodzenia jaj
    ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
    Natura i nic więcej!

    Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

    Data minimalnej trwałości:
    nie krótsza niż 10 dni

    Przepis

    Pasztet z kaszą jaglaną
    Pasztet z kaszą jaglaną
    Zdrowa pyszność na zimowy stół. Bardzo prosty przepis na sycące i zdrowe danie z kaszy jaglanej. Autorem jest blogerka EatEasy, młoda lekarka, która doskonale wie co znaczy cierpieć na chroniczny brak czasu. Od kilku lat szuka więc patentów na pyszne, sezonowe, ale przede wszystkim szybkie przepisy! Dla mniej i bardziej zabieganych, małych i dużych, pracowitych i leniwych. Dla wegan i mięsożerców.

    SKŁADNIKI:

    500 g dyni hokkaido

    1 marchewka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

    2 jajka

    1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich

    2 łyżki sosu sojowego

    1/2 łyżeczki cynamonu

    1 łyżeczka mielonego imbiru

    1 łyżeczka gałki muszkatołowej

    1 łyżeczka ostrej papryki

    3 łyżki oliwy z oliwek

    sól i pieprz

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Obraną marchewkę, dynię i cebulę kroimy w kostkę i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu, gdy warzywa będą zupełnie miękkie i lekko zrumienione. Upieczone i lekko przestudzone warzywa przekładamy do blendera, dodajemy kaszę, oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, orzechym i krótko blendujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy. Według uznania doprawiamy dodatkową porcją przypraw, solą i pieprzem. Na koniec masę łączymy z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowaną oliwą formę keksową. Temperaturę w piecu zmniejszamy do 180 stopni C i pieczemy pasztet przez około 1h. Przed podaniem studzimy kilka godzin (najlepiej w lodówce).