WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Czosnek niedźwiedzi (25g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902741004994
    Producent: DARY NATURY
  • Herbatka ekologiczna czosnek niedźwiedzi.

    Waga: 25g

    Zawiera olejki eteryczne i kwas askorbinowy. Związki te mają działanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne.

    Reguluje florę bakteryjna jelit.

    Wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe, odtruwające organizm i przeciwnowotworowe, zapobiega okładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych.

    Obniża ciśnienie krwi wobec czego ma korzystny wpływ na pracę serca i naczynia krwionośne.

    Certyfikat nr AAF-1 Nr RE-06/2003/PL


    Wyroby z serii ekologicznej wyprodukowane zostały z surowców zebranych z dzikich ostępów leśnych, nieskażonych działalnością człowieka.

    O czystości certyfikowanego rejonu, z którego pozyskujemy surowce niech świadczy chociażby: jeden z najwyższych i najgrubszych dębów w Polsce -„ Rudosław", zespół pięćdziesięciu ośmiu starych 500-letnich dębów w Siemionach oraz caly szereg rzadkich roślin, rzadko występujących w innych rejonach Polski.

    Obfitość roślin zielarskich w tym rejonie pozwala nam stworzyć produkty unikalnej czystości ekologicznej i oferować Państwu smaki zaczerpnięte wprost z najczystszej natury.

    W samym sercu tej pięknej, czystej krainy zbieramy potrzebne nam surowce i przygotowujemy z nich nasze wyroby.

    Podlasie należy do najczystszych ekologicznie obszarów Polski.

    Pokryte jest w dużym stopniu lasami, nieużytkami i zbiornikami wodnymi. W rejonie tym zachowała się zróżnicowana i bogata flora, a wśród niej bardzo wiele roślin zielarskich.

    Przepis

    Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim
     Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim

    Przepyszne placuszki, które są kwintesencją zdrowia – zwłaszcza jeśli doda się do nich czosnku niedźwiedziego. Jeśli go nie masz, możesz pominąć ten składnik i po prostu wykorzystać ulubione zioła.

     

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka listów natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii (jeśli nie masz czosnku niedźwiedziego, użyj więcej natki)

    • garść liści bazylii, lubczyku, koperku lub innych ziół

    • 1½ szklanki mąki orkiszowej lub owsianej

    • 1 jajko od kury z wolnego wybiegu

    • ½ szklanki kefiru

    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

    • 1 łyżka soku z cytryny

    • ½ łyżeczki sody oczyszczonej

    • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

    • ulubiony olej roślinny do smażenia

    WYKONANIE:

    Listki natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii umyj i osusz na sicie. Wrzuć je do miksera (użyj końcówki z nożami) i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Całość zmiksuj. Podgrzej patelnię o grubym dnie, wlej olej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki wykładaj na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

     

    Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości. Przepisy na cztery pory roku".