**WOLNY WYBIEG Filet z indyka (700g) (dostępność: wt.-śr. oraz pt.) (f)
Filet z indyka z wolnego wybiegu
Producent: Tradycja Szlachecka
Podana cena dotyczy produktu o wadze 0,7 kg. Cena może ulec zmianie w zależności od rzeczywistej wagi produktu.
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 filety z piersi indyka
- 10 pieczarek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 por
- 1 cukinia
- 100 ml soku jabłkowego
- 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
- 2 łyżki masła klarowanego
- tymianek
- kumin
- pieprz do smaku
- koperek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.