**WOLNY WYBIEG Filet z indyka (500g) (dostępność: wt-sob) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 281454???????
  • Filet z indyka z wolnego wybiegu

    Producent: Tradycja Szlachecka

    Podana cena dotyczy produktu o wadze 0,5 kg. Cena może ulec zmianie w zależności od rzeczywistej wagi produktu.

    Przepis

    Pęczotto z indykiem
    Pęczotto z indykiem

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka kaszy pęczak
    • 2 filety z piersi indyka
    • 10 pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 por
    • 1 cukinia
    • 100 ml soku jabłkowego
    • 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
    • 2 łyżki masła klarowanego
    • tymianek
    • kumin
    • pieprz do smaku
    • koperek

     

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.