**WOLNY WYBIEG Filet z indyka (700g) (dostępność: wt.-śr.)
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki i środy.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.
Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Tradycja Szlachecka
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: pierś indyka
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 filety z piersi indyka
- 10 pieczarek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 por
- 1 cukinia
- 100 ml soku jabłkowego
- 1 szklanka wywaru warzywnego (lub z kostki Ekowital)
- 2 łyżki masła klarowanego
- tymianek
- kumin
- pieprz do smaku
- koperek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcjakaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu do wchłonięcia wody. Na masło wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz por pocięty w półplasterki, podrumienić. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i cukinię w kostkę, dusić przez chwilę. Dodać ugotowaną kaszę, pokrojonego w kostkę indyka, podlać sokiem i wywarem. Doprawić kuminem, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut mieszając żeby kasza się nie przypaliła. Posypać pokrojonym koperkiem.