**WOLNY WYBIEG Mięso mielone z indyka (500g)

Dodaj recenzję
Kod: 281820???????

Mięso mielone z indyka ekologicznego to doskonały wybór dla osób, które cenią sobie zdrowie i jakość produktów. Indyk hodowany jest bez stosowania antybiotyków i hormonów wolnych od szkodliwych substancji. Mięso jest delikatne i lekkostrawne, co sprawia, że jest doskonałym składnikiem do wielu potraw. Sprzedawane jest w wygodnych paczkach, dzięki czemu można je łatwo przechowywać i używać do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków.

Mięso mielone z indyka z wolnego wybiegu

Producent: Tradycja Szlachecka

Podana cena dotyczy produktu o wadze 0,5 kg. Cena może ulec zmianie w zależności od rzeczywistej wagi produktu.

Przepis

Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)
Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)

Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 40 minut

SKŁADNIKI:

  • 500 g surowego mielonego mięsa z indyka (pierś, polędwica)
  • 150 g ugotowanego batatu
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 2 łyżki świeżo zmielonego lnu
  • ½ łyżeczki sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • sól himalajska różowa
  • świeżo zmielony pieprz biały
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • żurawina niskosłodzona
  • liście laurowe do dekoracji

 

Gotowa lista zakupowa

 

Przygotowanie: Zmielone mięso z indyka włóż do miski, posól je i popierz, wymieszaj Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na patelni z 1 łyżką oleju, dodaj do mięsa Dołóż ugotowany batat, świeżo zmielone siemię lniane, lubczyk i olej Wszystkie składniki zblenduj przy pomocy ręcznego blendera, uzyskując gładką masę Dopraw solą, papryką, gałką muszkatołową, wymieszaj Nagrzej piekarnik do 180°C w opcji z termoobiegiem Foremkę wysmaruj olejem, obsyp bezglutenowymi płatkami owsianymi i wypełnij pasztetem, dociskając do dna i brzegów formy Wierzch pasztetu udekoruj żurawiną oraz liśćmi laurowymi Foremkę z pasztetem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut Upieczony pasztet wyjmij z piekarnika i wystudź w keksówce, przełóż na deskę Podawaj bardzo dobrze wystudzony