**WOLNY WYBIEG Mięso mielone z indyka (500g) (dostępność: wt.-śr. oraz pt.-sob.) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 281820???????
  • Mięso mielone z indyka z wolnego wybiegu

    Producent: Tradycja Szlachecka

    Podana cena dotyczy produktu o wadze 0,5 kg. Cena może ulec zmianie w zależności od rzeczywistej wagi produktu.

    Przepis

    Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)
    Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)

    Czas przygotowania: 20 minut

    Czas pieczenia: 40 minut

    SKŁADNIKI:

    • 500 g surowego mielonego mięsa z indyka (pierś, polędwica)
    • 150 g ugotowanego batatu
    • 1 mała cebula
    • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
    • 2 łyżki świeżo zmielonego lnu
    • ½ łyżeczki sproszkowanej gałki muszkatołowej
    • sól himalajska różowa
    • świeżo zmielony pieprz biały
    • 3 łyżki oleju z pestek winogron
    • żurawina niskosłodzona
    • liście laurowe do dekoracji

     

    Gotowa lista zakupowa

     

    Przygotowanie: Zmielone mięso z indyka włóż do miski, posól je i popierz, wymieszaj Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na patelni z 1 łyżką oleju, dodaj do mięsa Dołóż ugotowany batat, świeżo zmielone siemię lniane, lubczyk i olej Wszystkie składniki zblenduj przy pomocy ręcznego blendera, uzyskując gładką masę Dopraw solą, papryką, gałką muszkatołową, wymieszaj Nagrzej piekarnik do 180°C w opcji z termoobiegiem Foremkę wysmaruj olejem, obsyp bezglutenowymi płatkami owsianymi i wypełnij pasztetem, dociskając do dna i brzegów formy Wierzch pasztetu udekoruj żurawiną oraz liśćmi laurowymi Foremkę z pasztetem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut Upieczony pasztet wyjmij z piekarnika i wystudź w keksówce, przełóż na deskę Podawaj bardzo dobrze wystudzony