HIT Dostępność: wtorek-środa
HIT Dostępność: wtorek-środa

**WOLNY WYBIEG Mięso mielone z indyka (500g) (dostępność: wt.-śr i pt)

Kod: 281820???????

Mięso mielone z indyka z wolnego wybiegu - mięso z indyka ekologicznego to doskonały wybór dla osób, które cenią sobie zdrowie i jakość produktów. Indyk hodowany jest bez stosowania antybiotyków i hormonów wolnych od szkodliwych substancji. Mięso jest delikatne i lekkostrawne, co sprawia, że jest doskonałym składnikiem do wielu potraw. Sprzedawane jest w wygodnych paczkach, dzięki czemu można je łatwo przechowywać i używać do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków.

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki i środy
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.

Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia,  uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.

Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 500g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Producent: Tradycja Szlachecka

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mięso z indyka 100%

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)
Pasztet z indyka z batatem (bez glutenu, bez jajek)

Czas przygotowania: 20 minut

Czas pieczenia: 40 minut

SKŁADNIKI:

  • 500 g surowego mielonego mięsa z indyka (pierś, polędwica)
  • 150 g ugotowanego batatu
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 2 łyżki świeżo zmielonego lnu
  • ½ łyżeczki sproszkowanej gałki muszkatołowej
  • sól himalajska różowa
  • świeżo zmielony pieprz biały
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • żurawina niskosłodzona
  • liście laurowe do dekoracji

 

Gotowa lista zakupowa

 

Przygotowanie: Zmielone mięso z indyka włóż do miski, posól je i popierz, wymieszaj Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na patelni z 1 łyżką oleju, dodaj do mięsa Dołóż ugotowany batat, świeżo zmielone siemię lniane, lubczyk i olej Wszystkie składniki zblenduj przy pomocy ręcznego blendera, uzyskując gładką masę Dopraw solą, papryką, gałką muszkatołową, wymieszaj Nagrzej piekarnik do 180°C w opcji z termoobiegiem Foremkę wysmaruj olejem, obsyp bezglutenowymi płatkami owsianymi i wypełnij pasztetem, dociskając do dna i brzegów formy Wierzch pasztetu udekoruj żurawiną oraz liśćmi laurowymi Foremkę z pasztetem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut Upieczony pasztet wyjmij z piekarnika i wystudź w keksówce, przełóż na deskę Podawaj bardzo dobrze wystudzony