



ISOLA Napój sojowy ekologiczny (1l) - BIO
Mleko sojowe z doskonałych, pożywnych ziaren soi, które zbieramy na naszych ziemiach, w naszym domu powstaje czysta dobroć oparta na roślinach – łącząc autentyczny smak, przyjemnie lekką konsystencję i zdrowe białka, które obudzą lub wzmocnią Cię, gdy najbardziej tego potrzebujesz! Wypróbuj go na śniadanie na ciepło lub na zimno, aby rozpocząć dzień pełen energii i wykorzystaj go w pełni w kuchni – koktajle, desery, sosy… cokolwiek! Uwolnij swoją kreatywność!
Objętość netto: 1l
Producent: ISOLA
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Składniki: woda, włoska SOJA* 7,5, sól morska *składniki pochodzenia ekologicznego Informacje o alergenach: zawiera soję.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 171/41 Białko (g): 3,6 Węglowodany (g): 1,1 W tym cukry (g): 0,5 Tłuszcz (g): 2,3 W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6 Błonnik pokarmowy (g): 0,5 Sól (g): 0,11
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.