BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ISOLA Napój ryżowy ekologiczny (1l) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8023678161288
Producent: ISOLA BIO
Idealny napój ryżowy? Naturalnie słodki i aksamitny. Tak to robimy w Isola Bio, z wyselekcjonowanym ryżem z Piemontu i z całą starannością potrzebną do zachowania smaku i autentyczności od zbioru do picia. Wypróbuj ten superdelikatny smakołyk jako roślinną alternatywę na śniadanie lub w innym wegetariańskim przepisie! Napój ryżowy od firmy ISOLA to produkt wytworzony ze składników pochodzenia ekologicznego. Otrzymujemy wysokiej jakości produkt, który charakteryzuje się prostym i naturalnym składem. Napój nie zawiera w składzie GLUTENu, dzięki czemu jest on bezpieczny dla osób chorych na celiakię oraz wykluczających GLUTEN ze swojej diety. Polecany jest on również osobom na diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. Idealnie gasi on pragnienie i orzeźwia. Można go spożywać samodzielnie lub jako dodatek do różnych potraw. Jest on lekkostrawny i nie zawiera w składzie cukru.

Objętość netto: 1l

Producent: ISOLA

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Kraj pochodzenie: Włochy

Składniki: baza ryżowa* 98,91% (woda, ryż* 17%), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska *składniki pochodzenia ekologicznego

  • Wartość odżywcza w 100g produktu:
  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 241/57
  • Białko (g): <0,5
  • Węglowodany (g): 12 W tym cukry (g): 5,5
  • Tłuszcz (g): 1 W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
  • Błonnik pokarmowy (g): <0,5
  • Sól (g): 0,08

Certyfikacja: Certyfikat: IT-BIO-06

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK

PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK

RODUKT WEGAŃSKI: TAK

Przepis

Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

  • ½ szklanki migdałów bez skórek  
  • ½ szklanki orzechów nerkowca  
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
  • ¼ szklanki chłodnej wody  
  • 1 łyżka pasty tahini  
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu jabłkowego  
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
  • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
  • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
  • szczypta mielonego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

 

Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.