ISOLA Napój ryżowy ekologiczny (1l) - BIO
Objętość netto: 1l
Producent: ISOLA
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Kraj pochodzenie: Włochy
Składniki: baza ryżowa* 98,91% (woda, ryż* 17%), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska *składniki pochodzenia ekologicznego
- Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 241/57
- Białko (g): <0,5
- Węglowodany (g): 12 W tym cukry (g): 5,5
- Tłuszcz (g): 1 W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
- Błonnik pokarmowy (g): <0,5
- Sól (g): 0,08
Certyfikacja: Certyfikat: IT-BIO-06
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
RODUKT WEGAŃSKI: TAK
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.