ISOLA Napój jaglany ekologiczny (1l) - BIO
Głęboka słodycz zabierze Cię w podróż do włoskich korzeni przy każdym pysznym łyku! Uprawiane w rytmie Natury, nasze proso to najlepszy wybór dla zdrowej diety bezglutenowej, która na pierwszym miejscu stawia na różnorodność i produkty roślinne.
MLEKO z kaszy jaglanej Isola Bio posiada bardzo wysoką zawartość składników roślinnych. Jest świetnym rozwiązaniem również dla osób, które z powodów zdrowotnych nie mogą spożywać tradycyjnego MLEKA. Nadaje się dla dzieci oraz osób przebywających na diecie bezGLUTENowej bądź lekkostrawnej. Napój jaglany może być wykorzystywany w kuchni na bardzo wiele sposobów. Delikatny i naturalnie słodki smak. Świetny składnik energetyczny, głównym źródłem energii jest zawarta w kaszy skrobia (ok. 65% zawartości). MLEKO jaglane jest doskonałe jako dodatek do musli, płatków śniadaniowych, a także do samodzielnego spożycia. Kasza jaglana zawiera w sobie dobroczynną krzemionkę. Krzemionka stanowi cenny budulec wątroby, serca, mózgu, czy trzustki. Odpowiada za kondycję włosów, skóry i paznokci. Krzemionka pozwala zachować dobrą kondycję stawów, kości i chrząstek. Wspomaga regenerację. Szczególnie polecana dla osób starszych, lub po urazach ortopedycznych. MLEKO jaglane doskonale sprawdzi się jako źródło tego cennego pierwiastka. Napój Jaglany ISOLA jest produktem bezGLUTENowym, koszernym i nie zawiera laktozy.
Objętość netto: 1l
Producent: ISOLA
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Składniki: baza jaglana* 98,91% (woda, kasza jaglana* 16%), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal): 231/55
- Białko (g): 0,7
- Węglowodany (g): 10,5
- w tym cukry (g): 5,5 - Tłuszcz (g): 1,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1 - Błonnik pokarmowy (g): 0,4
- Sól (g): 0,08
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
PRODUKT WEGAŃSKI: TAK
Przepis
SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):
- ½ szklanki migdałów bez skórek
- ½ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu
- 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- szczypta mielonego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.