Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego
Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
Klasa A - jaja różnej wielkości
Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0- ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni
Przepis
Składniki:
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g twarogu
- 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 ogórki kiszone
- 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
- ½ pęczka koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Twarożek i żółtka jaj rozgniatamy widelcem, dodajemy chrzan, śmietanę lub jogurt i drobno pokrojone ogórki kiszone. Doprawiamy do smaku. Gotową pastę nakładamy do wydrążonych jajek. Podajemy z kiełkami rzodkiewki, szczypiorkiem lub listkami świeżych ziół.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food