WEGETARIAŃSKI BIO

*ORGANIC Jaja ekologiczne"0"od kur zielononóżek 10szt - BIO

  • (5 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814661968
    Producent: ORGANIC
  • Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego

    Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
    Klasa A - jaja różnej wielkości

    Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE

    Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
    Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o.
    dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


    Informacje dodatkowe:
    Kod na skorupce jaja oznacza:
    X-YY-ZZZZZZZZ
    X - sposób chowu kur:
    0- ekologiczny
    1 - wolnowybiegowy
    2 - ściółkowy
    3 - klatkowy
    YY - kraj pochodzenia jaj
    ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
    Natura i nic więcej!

    Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni

    Przepis

    Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
    Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

    Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!

     

    SKŁADNIKI:

    • 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu

    • 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga

    • 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki

    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

    • 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę

    • 2-3 łyżki soku z cytryny

    • sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

    • opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru

    WYKONANIE:

    Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.

     

    Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".