


*ORGANIC Jaja ekologiczne"0"od kur zielononóżek 10szt - BIO
Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego
Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
Klasa A - jaja różnej wielkości
Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0- ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni
Ko
|
Klientka od lat 29-01-2019
Przyznam, że od około roku kupuję praktycznie tylko te jajka. To jeden z nielicznych sklepów gdzie są stale dostępne EKOLOGICZNE JAJKA OD ZIELONONÓŻEK. Przepraszam za te capsy, ale naprawdę jest to wielka różnica. Zwykłe jajka od zielononóżek potrafią mieć tak marny smak (jak zwykłe fermowe). Te są perfekcyjne. |
A
|
Anonim 29-11-2018
Najlepsze jajka jakie udało mi się znaleźć. : ) izabella-decomanka |
z
|
zuza 15-11-2018
Smak tych jajek jest cudowny! |
Sk
|
Stały klient 25-10-2018
Nie tylko znakomite jajka, ale sklep potrafi je tak zapakować, że docierają w całości :) |
Sk
|
Stały klient 16-10-2018
Znakomite! Smak po prostu super! |
Przepis
Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!
SKŁADNIKI:
• 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu
• 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga
• 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
• 2-3 łyżki soku z cytryny
• sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
• opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru
WYKONANIE:
Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".