WEGETARIAŃSKI BIO

*ORGANIC Jajka ekologiczne"0"od kur zielononóżek 10szt - BIO

  • (5 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814661968
    Producent: JAJKA
  • Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego

    Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
    Klasa A - jaja różnej wielkości

    Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE

    Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
    Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o.
    dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


    Informacje dodatkowe:
    Kod na skorupce jaja oznacza:
    X-YY-ZZZZZZZZ
    X - sposób chowu kur:
    0- ekologiczny
    1 - wolnowybiegowy
    2 - ściółkowy
    3 - klatkowy
    YY - kraj pochodzenia jaj
    ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
    Natura i nic więcej!

    Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni

    Przepis

    Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi
    Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi

    Doskonałe danie dla wszystkich, którzy szukają nowych doznań kulinarnych, ale nie mają wiele czasu na gotowanie. Najlepsze oczywiście ze składników ekologicznych. Autorką przepisu jest blogerka Eat Easy - To młoda lekarka zafascynowana prostą i zdrową kuchnią. Smacznego!

    SKŁADNIKI:

    • 1,5 szklanki mąki
    • 1 szklanka puree z pieczonej dyni
    • 2 jajka
    • 100 g miękkiego masła
    • 3/4 szklanki brązowego cukru
    • ok. 50 g posiekanych orzechów włoskich
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
    • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • szczypta soli

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Masło ubijamy w dużej misce z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy jajka, puree z dyni, przyprawy, proszek do pieczenia, sodę i sól. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec łączymy z posiekanymi orzechami. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy ok. 45 minut (do tzw. ‚suchego patyczka’). Upieczone ciasto studzimy i polewamy wg uznania lukrem lub roztopioną czekoladą i orzechami.