WEGETARIAŃSKI BIO

*ORGANIC Jaja ekologiczne"0"od kur zielononóżek 10szt - BIO

(5 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5907814661968
Producent: ORGANIC

Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego

Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
Klasa A - jaja różnej wielkości

Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów

Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE

Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o.
dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0- ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!

Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni

Ko

Przyznam, że od około roku kupuję praktycznie tylko te jajka. To jeden z nielicznych sklepów gdzie są stale dostępne EKOLOGICZNE JAJKA OD ZIELONONÓŻEK. Przepraszam za te capsy, ale naprawdę jest to wielka różnica. Zwykłe jajka od zielononóżek potrafią mieć tak marny smak (jak zwykłe fermowe). Te są perfekcyjne.

A

Najlepsze jajka jakie udało mi się znaleźć. : ) izabella-decomanka

z

Smak tych jajek jest cudowny!

Sk

Nie tylko znakomite jajka, ale sklep potrafi je tak zapakować, że docierają w całości :)

Sk

Znakomite! Smak po prostu super!

Przepis

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!

 

SKŁADNIKI:

• 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu

• 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga

• 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki

• 1 łyżka posiekanego szczypiorku

• 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę

• 2-3 łyżki soku z cytryny

• sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

• opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru

WYKONANIE:

Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".