Jajka "0" od kur zielononóżek - z chowu ekologicznego
Masa netto: minimalna masa netto 10 sztuk jaj - 530g
Klasa A - jaja różnej wielkości
Pochodzenie: Polska, wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE
Wyprodukowane w ekologicznych gospodarstwach rolnych dla OVOVITA Andrzej Kurasik, Rzgów.
Zapakowano w Zakładzie Pakowania Jaj Andrzej Kurasik, nr PL-10065901, 95-030 Rzgów, Prawda 60a, jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp.z o.o. dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Informacje dodatkowe:
Kod na skorupce jaja oznacza:
X-YY-ZZZZZZZZ
X - sposób chowu kur:
0- ekologiczny
1 - wolnowybiegowy
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
YY - kraj pochodzenia jaj
ZZZZZZZZ - weterynaryjny nr identyfikacyjny producenta
Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!
Jaja po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodnicznych
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni
Przepis
Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!
SKŁADNIKI:
• 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu
• 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga
• 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
• 2-3 łyżki soku z cytryny
• sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
• opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru
WYKONANIE:
Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".