

*ORGANIC Jogurt naturalny typu greckiego, ekologiczny (200g) - BIO
Jogurt naturalny typu greckiego ekologiczny
Skład: mleko krowie pasteryzowane*, mleko*, śmietanka (z mleka)*, kultury bakterii jogurtowych
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 200g
Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE, PL 28151605 WE
Wyprodukowano dla Organic Farma Zdrowia S.A., ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni
Przepis
Składniki:
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g twarogu
- 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 ogórki kiszone
- 1-2 łyżeczki tartego chrzanu
- ½ pęczka koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i usuwamy żółtka. Twarożek i żółtka jaj rozgniatamy widelcem, dodajemy chrzan, śmietanę lub jogurt i drobno pokrojone ogórki kiszone. Doprawiamy do smaku. Gotową pastę nakładamy do wydrążonych jajek. Podajemy z kiełkami rzodkiewki, szczypiorkiem lub listkami świeżych ziół.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food